default-image

Με "άκρη" στο Ηράκλειο η μεγαλη απάτη στον ΟΓΑ

Κρήτη
Με "άκρη" στο Ηράκλειο η μεγαλη απάτη στον ΟΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πλοκάμια" και στο Ηράκλειο φέρεται να είχε το κύκλωμα που  χορηγούσε πλαστά δικαιολογητικά σε αλλοδαπούς προκειμένου να εισπράττουν παράνομα επιδόματα μέσω του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Την απάτη αποκάλυψε ο διοικητής του Οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης, που δήλωσε ότι λογιστές χορηγούσαν πλαστά δικαιολογητικά σε αλλοδαπούς, οι οποίοι στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν για να εισπράττουν επιδόματα από τον Οργανισμό τα οποία δε δικαιούνταν.

Οι αλλοδαποί - από τη Βουλγαρία στην πλειονότητά τους - εμφανίζονταν να έχουν και παιδιά, τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν από τους ελέγχους του Οργανισμού στα σχολεία που υποτίθεται ότι φοιτούσαν.

Προφανώς τα επιδόματα "μοιράζονταν" μεταξύ των αλλοδαπών και των επιτήδειων που τους χορηγούσαν τα πιστοποιητικά.

Το συνολικό ύψος της ζημιάς που υπέστη ο Οργανισμός από την υπόθεση αυτή ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει και "άκρη" της απάτης στο Ηράκλειο. Μόνο για το νομό Ηρακλείου, το ύψος της απάτης φαίνεται να ανέρχεται σε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ.

Σε επικοινωνία του με το neakriti.gr ο διοικητής του ΟΓΑ επεσήμανε ότι δεν εμπλέκονται υπάλληλοι του ΟΓΑ στην απάτη - όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες - και αντίθετα, δήλωσε την ευαρέσκεια του για την δουλειά των υπαλλήλων, οι οποίοι κατόρθωσαν να αποκαλύψουν την απάτη και να γλιτώσουν τον οργανισμό από παραπέρα ζημιές.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες και καθώς η έρευνα συνεχίζεται, ο αριθμός των δήθεν δικαιούχων του προγράμματος που είχαν απορροφήσει τεράστια κονδύλια, ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 2.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα (από 1.200 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News