default-image

Μ. Πατακός: "Είμαστε σε επιφυλακή για την κακοκαιρία"

Κρήτη
Μ. Πατακός: "Είμαστε σε επιφυλακή για την κακοκαιρία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου προειδοποιεί για την επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της Ε.Μ.Υ. κάνοντας λόγο για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες σήμερα και αύριο.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μαρίνος Πατακός, ανέφερε πως οι υπηρεσίες του Δήμου τίθενται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Η πρόγνωση του καιρού

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με το meteo.gr:

Βροχές και καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρα σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας περιμένουμε την Τρίτη 12 Μαΐου 2015. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 23 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 16 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και από 15 έως 26 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τις απογευματινές ώρες. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τις απογευματινές ώρες.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News