default-image

Προσκοπο-πλημμύρα στο Ηράκλειο!

Κρήτη
Προσκοπο-πλημμύρα στο Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσκοπο-πλημμύρα στο Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. 120 πρόσκοποι από Λασίθι και Ηράκλειο, συγκεντρώθηκαν για ένα διήμερο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων.

 Όλα τα παιδιά, ηλικίας 12-15, συμμετείχαν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν από το Σάββατο το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής. 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Ηράκλειο με μεγάλες προσκοπικές κατασκευές στην πλατεία Ελευθερίας και με ένα μεγάλο παιχνίδι, όπου τα παιδιά γνώρισαν κάποιες άγνωστες πτυχές της πόλης.

Το βράδυ διανυκτέρευσαν όλοι μαζί στο 4ο Σύστημα, στο λόφο της Βίγλας, όπου έφαγαν και διασκέδασαν. Την Κυριακή, μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον Άγιο Μηνά, συνέχισαν το παιχνίδι τους, παραλιακά αυτή τη φορά, όπου με 3 βάρκες κωπηλάτησαν μέσα στο Ενετικό Λιμάνι. 

Οι δραστηριότητες, όμως, δε περιορίστηκαν στα παραπάνω. Αφού καθάρισαν το μνημείο πεσόντων Προσκόπων Μικράς Ασίας στην πλατεία Προσκόπων, δεν ξέχασαν και κατέθεσαν λουλούδια εις μνήμη των πεσόντων προσκόπων του Αϊδινίου. 

Όλα αυτά, επισφραγίστηκαν με μία όμορφη τελετή λήξης της δράσης, όπου όλα τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά, αντάλλαξαν εντυπώσεις και έδωσαν το σύνθημα για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Ένα διήμερο γεμάτο χαμόγελα, δράση, περιπέτεια, προσφορά, μα πάνω απ' όλα με φιλίες νέες και παλιές, έληξε. Οι προετοιμασίες για τις κατασκηνώσεις, αλλά και μια πανελλήνια δράση τον Αύγουστο, τώρα ξεκινούν…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News