default-image

Προφυλακιστέος ο απόστρατος Π. Κατσής για μίζες στα εξοπλιστικά

Ελλάδα
Προφυλακιστέος ο απόστρατος Π. Κατσής για μίζες στα εξοπλιστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αξιωματικός Παναγιώτης Κατσής μετά την απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που διερευνά μέρος της σύμβασης για την προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του προέρχονται από δωροδοκία από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall προκειμένου αυτή να αναλάβει υπο-κατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Leopard, ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον εκπρόσωπο της Rheinmetall, Παναγιώτη Ευσταθίου, κάτι που και ο ίδιος ο Ευσταθίου επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον ανακριτή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χρήματα, ο κ. Κατσής υποστήριξε ότι τα χρήματα του τα έδωσε ο κ. Ευσταθίου προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά, καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι διατηρούσε εδώ και χρόνια φιλικούς δεσμούς με τον κ. Ευσταθίου.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να απολογηθούν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Rheinmetall k. Ευσταθίου τη σύζυγο του, που φέρεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του, και ένα ακόμη πρώην στρατιωτικό.

Πηγή: skai.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News