default-image

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα

Χανιά
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού αναμένεται να έχουμε από αύριο με έντονα καιρικά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλο το νησί. Μάλιστα για το λόγο αυτό, το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, προειδοποιεί για την επιδείνωση του καιρού θέτοντας σε άμεση ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμό των υπηρεσιών του σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι Κρητικοί, όπως όλα δείχνουν,  θα πρέπει να ξεχάσουν για λίγο σανδάλια και γυαλιά ηλίου ,καθώς  από αύριο κυρίως  το μεσημέρι ίσως χρειαστεί να προμηθευτούν και πάλι ομπρέλες και μπότες για να κυκλοφορήσουν με δεδομένο ότι η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, θα δώσουν την θέση τους στις έντονες βροχοπτώσεις από άκρη σε άκρη του νησιού, με το φαινόμενο να είναι εντονότερο στα βόρεια, ενώ δεν αποκλείονται να συνοδεύεται και από καταιγίδες. Πάντως η ψυχρή μάζα που κατεβαίνει από τα βόρεια της χώρας , θα κάνει αισθητή την παρουσία της από απόψε, οπότε αναμένεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας, με την πιο χαμηλή αύριο να κυμαίνεται από 12 βαθμούς φτάνοντας το μεσημέρι στις ανώτερες τιμές της τους 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα φτάσουν στα βόρεια 4 έως 5 Μποφόρ, στο κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο και τα 7 Μποφόρ, γεγονός ωστόσο που δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Και μπορεί οι Κρητικοί να μην αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα , σίγουρα  προσοχή εφιστάται και για τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί μας  και ενδεχομένως ο καιρός  ίσως τελικά να χαλάσει και τα σχέδια τους .

Με δεδομένα βέβαια και τα απανωτά περιστατικά τραυματισμών στη διάρκεια εξερεύνησης ή πεζοπορίας στα βουνά του νησιού ξένων  επισκεπτών τις τελευταίες ημέρες . Υπενθυμίζουμε ότι την  τραγική κατάληξη που είχε η αναρρίχηση των δύο έμπειρων αναρριχητών από την Αυστρία, διαδέχθηκαν συνολικά τρία περιστατικά με διαφορά λίγων ωρών και αποτέλεσμα  τον τραυματισμό τριών τουριστών που ήθελαν να εξερευνήσουν μονοπάτια και φαράγγια, δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι ήταν ανέτοιμοι.

Σε κάθε περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών εάν χρειαστεί και κυρίως πλημμυρικών φαινομένων και συγκεκριμένα το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, προειδοποιεί για την επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με οδηγία της Πολιτικής Προστασίας και έκτακτου δελτίου Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από αύριο Τρίτη 12/05/2015 έως το πρωί της Τετάρτης 13/05/15, θέσατε σε άμεση ετοιμότητα προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό υπηρεσιών σας, για συνδρομή και βοήθεια των πολιτών, σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο το βράδυ με την σταδιακή αποχώρηση της ψυχρής αέριας μάζας στη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ καλές καιρικές συνθήκες αναμένουμε από την Πέμπτη. Επίσης ερωτηθείς και για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι αν και είναι λίγο νωρίς, αναμένονται νοτιάδες, γεγονός που θα ανεβάσει και πάλι τον υδράργυρο αγγίζοντας ακόμη και τους 30 βαθμούς και δίνοντας έτσι και την δυνατότητα σε πολλούς να κατευθυνθούν προς τις παραλίες.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News