default-image

Ο Ν. Ηγουμενίδης στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Υγεία
Ο Ν. Ηγουμενίδης στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σαφείς αναφορές για την στελέχωση και αναδιοργάνωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καθώς και της άμεσης εκταμίευσης του ποσού των 45.000 ευρώ που είχε εξασφαλιστεί για τα υλικά της Ορθοπεδικής Κλινικής, πέρασε τη βάσανο της «ιερής εξέτασης» ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκος Ηγουμενίδης, στις πολύωρες συναντήσεις που είχε από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δήμο και στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από το Δήμο, όπου συζήτησε για όλα τα θέματα με τον δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση στο Νοσοκομείο με τη διοίκηση και τους διευθυντές των διαφόρων τμημάτων και συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με την Επιτροπή Αγώνα το Σύλλογο Εργαζομένων, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τους κατοίκους της περιοχής που του έθεσαν στο τέλος και τα δικά τους ερωτήματα.

Ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης αναγνώρισε την αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας για να επαναλειτουργήσει όσο γίνεται καλύτερα το μοναδικό Νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

«Χρειάζεται για να το πετύχουμε συνεργασία, συνεννόηση και αμφίδρομη επικοινωνία. Πολιτικάντικες υποσχέσεις δεν μπορώ να δώσω. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ επειδή δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική Κλινική, είναι να παλέψουμε μαζί, να φτιάξουμε μια Παθολογική Κλινική "διαμάντι". Θα προσπαθήσω να συντηρήσω τις υπάρχουσες δομές, και θα παλέψω για να γίνει η Παθολογική Κλινική πόλος έλξης και για την υπόλοιπη Κρήτη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης, για να δεχτεί όμως λίγο αργότερα τις αντιδράσεις των γιατρών που υπηρετούν στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας, όταν άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορέσουν να στηρίξουν τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και με πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς η ιατρούς άλλων συγγενικών ειδικοτήτων.

«Σύντομα, μέχρι τα τέλη του Μάη θα έρθει στο Νοσοκομείο επικουρικός παθολόγος και θα πληρωθεί η θέση του μόνιμου παθολόγου, πιστεύω μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Για τη θέση αυτή που έχει προκηρυχτεί, ξέρω ότι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους 3 παθολόγοι. Θα κοιτάξουμε με το επιστημονικό συμβούλιο να αλλάξουμε μια θέση του Οργανισμού για να μπορούμε να πάρουμε έναν ακόμη παθολόγο. Αρχικά ξεκινάμε με 3 παθολόγους. Τις υπόλοιπες ειδικότητες θα τις δρομολογήσουμε σιγά-σιγά. Δε θέλω να φεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία τα παθολογικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής Λασιθίου κ. Κώστας Δερμιτζάκης που ήταν παρών στην επίσκεψη του κ. Ηγουμενίδη στην Ιεράπετρα, είπε ότι, «με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή σύντομα θα αλλάξει το καθεστώς στις προσλήψεις επικουρικών ιατρών και άλλου επικουρικού προσωπικού. Οι διαδικασίες θα γίνουν πιο σύντομες και η δέσμευση των επικουρικών ιατρών θα είναι να μένουν πολύ περισσότερο χρόνο στο Νοσοκομείο της περιφέρειας που θα διοριστούν. Δεν αποκλείεται μέχρι και 5 χρόνια».

Ο κ. Ηγουμενίδης υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει 26 εργαζομένους που θα προσληφθούν από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα 5άμηνα των οποίων έχει ζητήσει να γίνουν 8μηνα.

«Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αλλά και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου είναι σε τραγική κατάσταση.

Στόχος μας είναι να μπορέσει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να σταθεί στα πόδια του για να μπορέσει να προσφέρει, υψηλού επιπέδου και ποιότητας περίθαλψη. Στις πρώτες μας προτεραιότητες είναι να καλύψουμε τα κενά στην παθολογική κλινική, στο μικροβιολογικό και στο ακτινολογικό εργαστήριο.

Εκτιμώ ότι ο μόνιμος παθολόγος για τη θέση του οποίου έχουμε 3υποψηφίους θα έλθει μέχρι τα μέσα Ιουλίου, με βάση τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Για την κάλυψη των κενών στο μικροβιολογικό και στο ακτινολογικό θα δούμε, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, να μετακινήσουμε προσωπικό από άλλες δομές η να από τις προσλήψεις που θα γίνουν με την κοινωφελή εργασία τα πεντάμηνα της οποίας ζητάμε να γίνουν 8μηνα. Σε ότι αφορά τα 45.000 που προορίζονται για τη λειτουργία τις Ορθοπεδικής Κλινικής το θέμα έχει λυθεί», διαβεβαίωσε ο κ Ηγουμενίδης.

«Δεν έμεινα με ιδιαίτερα θετική εντύπωση από αυτά που μας είπε σήμερα η κ. Ηγουμενίδης. Εξέφρασε για άλλη μια φορά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης και πάλι όμως δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη λύση στα προβλήματα του Νοσοκομείου. Όλα κρέμονται σε μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών που κρατούν σε μάκρος», σχολίασε η κ. Μαρία Κτιστάκη μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

«Δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμεριστούμε τις ονειροπόλες προθέσεις της κυβέρνησης ο κ. Ηγουμενίδης, καθώς γνωρίζουμε ότι, οι χρηματοδοτήσεις και οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας, θα εξαρτηθούν από τη συμφωνία που θα υπογραφεί με τους δανειστές μας», πρόσθεσε η κ. Μαρία Κοτσιφάκη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μία αναπτυξιακή πρόταση από τον Μιχάλη Διαλυνά

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που ακολούθησε ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κ Μιχάλης Διαλυνάς πρότεινε την ανάπτυξη της μονάδας του.

«Πρότεινα και πέρυσι αλλά αγνοήθηκε, να γίνει η Ορθοπεδική μας κλινική λόγω τεχνογνωσίας και ιστορικού, το Ορθοπεδικό Εφημεριακό κέντρο του Νομού σαν σημείο αναφοράς, και να διακομίζονται εδώ όλα τα κατάγματα του Νομού ανεξαρτήτως εφημερίας. Περιμένω να το δει θετικά ο κ Ηγουμενίδης», πρότεινε ο ορθοπεδικός χειρουργός κ. Μιχάλης Διαλυνάς.

Νίκος Πετάσης                                                                

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News