Ειδήσεις

Οδός Καντάνου στα Καμίνια... Δρόμος ή χαβούζα του Δήμου;

Τα έντονα παράπονά της για την κατάσταση της οδού Καντάνου στα Καμίνια εκφράζει η φαρμακοποιός και πρώην βουλευτής Μαίρη Διακάκη.

Σχετική είναι η παρακάτω επιστολή:

«Αυτός ο δρόμος δεν ησυχάζει ποτέ. Η αιτία είναι η πλήρης αδιαφορία της εκάστοτε δημοτικής Αρχής που διατηρεί και στηρίζει (για όποιους λόγους...) την υποβάθμιση και την απαξίωση μιας εκ των παλαιοτέρων συνοικιών του δήμου, δυο βήματα από το κέντρο της πόλης, συνελόντι ειπείν... χαβούζα...

Η οδός Καντάνου είναι μια κάθετος της οδού Ελευθέρνης και είναι ο μόνος δρόμος διπλής κατεύθυνσης μπαίνοντας στα Καμίνια από την 62 Μαρτύρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Δρόμος επιβαρυμένος με την παρουσία του γηπέδου του ΟΦΗ (και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό), το οποίο γήπεδο παρεμβάλλεται και δυσχεραίνει τη ροή του δρόμου από και προς την παραλιακή, ενώ το πέρασμα των συχνότατων βοριάδων από τους πυλώνες φωτισμού του γηπέδου δημιουργεί σφυρίγματα "θρίλερ" που ταράζουν τον ύπνο και την ηρεμία των κατοίκων.

Εδώ και αρκετά χρόνια, φιλοξενεί κάθε Δευτέρα τη λαϊκή της περιοχής (η αρχική δέσμευση ήταν για 6 μήνες).

Αυτό σημαίνει ότι σε ένα ήδη επιβαρυμένο δρόμο, σε περιπτώσεις ανάγκης, η πρόσβαση σωστικών μέσων και άμεσης βοήθειας είναι απλά αδύνατη!

Δε θα πω για την, άγνωστη στους κατοίκους, καθαριότητα που δικαιούνται όπως δικαιούνται και οι υπόλοιπες συνοικίες του Ηρακλείου.

Δε θα πω για την παντελή απουσία του Δήμου στην περιοχή, που οφείλει να είναι παρών.

Δε θα πω για τις απερίγραπτες αυθαιρεσίες στην πλατεία Ελευθέρνης και τις γύρω περιοχές, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό το κομμάτι της πόλης

Θα πω όμως για τον ανύπαρκτο σεβασμό από πλευράς της Πολιτείας στους κατοίκους αυτού του πολύπαθου δρόμου!

Κανείς σεβασμός, καμία μέριμνα και καμία φροντίδα, για τους πολίτες από τους οποίους, όμως, απαιτείται να είναι συνεπείς στα ταμεία του Δήμου!

Εν κατακλείδι, η αδιαφορία και η εσκεμμένη απαξίωση του συγκεκριμένου δρόμου και γενικά αυτής της επιβαρυμένης περιοχής είναι δείγμα ελλιπούς μέριμνας, ανικανότητας, αδιαφορίας και ανύπαρκτης αίσθησης πολιτισμού, για μια πόλη που αξίζει τα μέγιστα!».

Σχόλια