Ειδήσεις

Το μπλόκο "έδειξε" χασίς και μίνι καλλιέργεια

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο, τρία άτομα ηλικίας 34, 22 και 24 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Ηρακλείου, εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ο 34χρονος και ο 22χρονος να επιβαίνουν σε σταθμευμένο φορτηγάκι, ενώ ο 24χρονος βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητο.

Κατά τον επιχειρούμενο έλεγχο, από τους αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας, ο 22χρονος πέταξε στο έδαφος μία αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 17,9 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 0,7 γραμμάρια κάνναβης.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ακολούθησε έλεγχος σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 34χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

? 5 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης,

? 15,4 γραμμάρια κάνναβης σε αυτοσχέδια συσκευασία,

? μεταλλικό κυτίο με μικροποσότητα κάνναβης,

? το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ,

? ηλεκτρονική ζυγαριά (με υπολείμματα κάνναβης στην επιφάνεια της) και

? σπόροι φυτού κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Σχόλια