default-image

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του ΚΚΕ για τη νίκη των λαών

Κρήτη
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του ΚΚΕ για τη νίκη των λαών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (1945-2015).

Στην εκδήλωση προβλήθηκε video-αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σάββας Βασιλειάδης, γραμματέας της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο κ. Βασιλειάδης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «70 χρόνια μετά, κάποιοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σβήσουν τη φλόγα της αληθινής ιστορίας, που γράφτηκε με το αίμα των λαών. Κάνουν ό,τι μπορούν για να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να δικαιώσουν εμμέσως ή και ευθέως τη φασιστική κτηνωδία. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαύρη προπαγάνδα της ψευτιάς παίζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με εξέχοντα το ρόλο της Ε.Ε. Η Ε.Ε. έφτασε μάλιστα στο σημείο να καθιερώσει την 9η Μάη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ως "μέρα της Ευρώπης", επιδιώκοντας να σβήσει από τη μνήμη των λαών της Ευρώπης, τον αντιφασιστικό χαρακτήρα αυτής της επετείου. Δε διστάζουν σ' αυτήν τη βρόμικη συκοφαντική ιδεολογικό-πολιτική επιχείρησή τους να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Το φασιστικό τέρας και τότε και τώρα είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος, γεννιέται στα σπλάχνα του συστήματος, δεν είναι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάτι έξω από αυτό. Ο φασισμός είναι η ακραία φωνή του κεφαλαίου που αξιοποιείται ως η "αιχμή του δόρατος" της καπιταλιστικής εξουσίας ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Το ΚΚΕ θεωρεί πως είναι άμεσο και επιτακτικό καθήκον η απομόνωση της ΧΑ, που είναι ορκισμένος εχθρός του λαού και των αγώνων του, και επιδιώκει να χτυπήσει το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Τόσο τα ιστορικά διδάγματα, όσο και οι σημερινές εξελίξεις ενισχύουν τη θεωρητική θέση ότι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η μόνη εναλλακτική λύση είναι ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός. Οι διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται αυτούς τους μήνες από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, γίνονται για λογαριασμό συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, συμφερόντων ξένων για το λαό. Αυτό που δε λέει η κυβέρνηση είναι ότι, είτε ενδιάμεση είτε τελική συμφωνία τον Ιούνη, προς τα 'κει το πάνε οι όροι που θα τη συνοδεύουν, περιέχουν παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Όσο πιο γρήγορα, σαν ριζοσπαστικό εργατικό λαϊκό κίνημα, χαράξουμε τη δική μας γραμμή πάλης, τόσο θα είναι προς το συμφέρον μας, δε θα μετράμε άλλο χαμένο χρόνο. Αυτό προτείνει το ΚΚΕ: Πάλη για ανάκτηση των απωλειών του λαού, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με άλλο δρόμο ανάπτυξης για το λαό, με αποδέσμευση από τις αλυσίδες της Ε.Ε. Αυτή είναι η ελπιδοφόρα διέξοδος. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στη βάση αυτών των αναγκών, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με κλιμάκωση ως πανεργατική απεργία μέσα στον Ιούνη, για να σηκώσει κεφάλι ο λαός, για άλλη μια φορά, να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν».

Η εκδήλωση έκλεισε με αφιέρωμα στο αντάρτικο και επαναστατικό τραγούδι από τους Χρήστο Λιάτη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη και Ηλία Κλαΐνο. Στο χώρο παρουσιάστηκε έκθεση αρχειακού υλικού σχετικά με τη συμβολή των κομμουνιστών στη Μάχη της Κρήτης και συνολικά την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του ΕΑΜικού κινήματος κατά διάρκεια της εθνικής αντίστασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News