default-image

Με ρεκόρ αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός

Ποδόσφαιρο
Με ρεκόρ αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεβαδειακός αποχαιρέτησε τελευταίος τη Super League παίρνοντας το δρόμο που είχαν χαράξει νωρίτερα κατά σειρά Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Εργοτέλης. Για να φτάσει στο σημείο αυτό, ωστόσο, έγιναν πολλά παράδοξα.

Η ομάδα της Βοιωτίας κέρδισε τα επτά από τα τελευταία εννιά παιχνίδια της στο πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας σε αυτά 21 βαθμούς, ενώ στα 25 προηγούμενα είχε μόλις έναν περισσότερο. Παράλληλα, η ομάδα της Λιβαδειάς υποβιβάστηκε αν και είχε θετικό συντελεστή γκολ (+7), όπως και οι δέκα πρώτοι της βαθμολογίας, συν τον 13ο Πανιώνιο!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Λεβαδειακός με έξι νίκες μακριά από την έδρα του έκανε ρεκόρ στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Όπως δεν ήταν αρκετοί και οι 42 βαθμοί που συγκέντρωσε, αφού το όριο σωτηρίας έφτασε φέτος στους 44 βαθμούς. Τόσους είχε συγκεντρώσει πέρσι ο… έκτος ΟΦΗ (!) και προ διετίας σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών ο πέμπτος ΠΑΣ Γιάννινα.

Ασφαλώς η συγκομιδή βαθμών και η παραγωγή τερμάτων αυξήθηκε λόγω της αποχώρησης της Νίκης Βόλου αρχικά και του ΟΦΗ εν συνεχεία από το πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω στοιχεία μόνο παράδοξα μπορούν να χαρακτηριστούν…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News