default-image

Σήμερα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Κασιμάτη

Κρήτη
Σήμερα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Κασιμάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πώς επιβλήθηκε και το πώς "πέρασε" διά της... σιωπής το παράνομο, απάνθρωπο δανειακό καθεστώς στην Ελλάδα "φωτίζει" ο γνωστός συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης στο νέο του βιβλίο, που παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, με τίτλο "Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας - Η ελληνική εμπειρία ενός ευρωπαϊκού προβλήματος με παγκόσμιες διαστάσεις", θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στην αίθουσα "Καστελλάκη" (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).

Στην παρουσίαση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης, θα μιλήσουν για το βιβλίο οι κ.κ. Γεώργιος Νικολακάκης, καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Ψιλάκης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας.

Τον αναγνώστη περιμένει μια ολοκληρωμένη και σε βάθος ανάλυση του καθεστώτος δανεισμού που επιβλήθηκε με παράνομα μέσα και απάνθρωπα μέτρα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.

Η παρουσίαση του καθεστώτος δανεισμού εκτυλίσσεται με μια πλήρη εικόνα της πορείας της απάνθρωπης επιβολής του, χωρίς να κρύβεται τίποτα.

Η εικόνα αυτή αρχίζει με αναλυτική περιγραφή της μεθόδευσης με την οποία προπαρασκευάστηκε - στο σκοτάδι - η επιβολή του καθεστώτος, για να συνεχίσει με την πλήρη περιγραφή των βασικών παράνομων πράξεων, με τις οποίες επιβλήθηκε και συνεχίζει να επιβάλλεται στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.

Ιδιαίτερο βάρος, όπως ανέφερε στο Ράδιο 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη ο κ. Κασιμάτης, δίνεται στη παραβίαση όχι μόνο του Συντάγματος της Ελλάδας, αλλά και των αρχών νομιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και γενικά του διεθνούς δικαίου.

«Γίνεται μια προσπάθεια σήμερα να αλλάξουν οι κανόνες που τέθηκαν για τις σχέσεις των κρατών και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας.

Αυτοί οι κανόνες επιχειρείται να αλλάξουν. Αυτή η αλλαγή έρχεται από τα κέντρα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και από τις γεωπολιτικές βλέψεις ιδίως των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα εφαρμόστηκε ένα πείραμα. Γιατί; Επειδή θέλουν νέους κανόνες, αφού όμως δημιουργήσουν ντε φάκτο μια νέα, διαφορετική συνείδηση. Του τύπου "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, είμαστε χρεωμένοι, μπορούν να μας πατάνε σαν σκουλήκια"», ανέφερε στο Ράδιο 98,4 ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και συνέχισε: «Παρατηρείται ένα φαινόμενο σιωπής ως προς τις παραβιάσεις των αρχών νομιμότητας απ' όλες τις κυβερνήσεις. Το είχε δηλώσει εξάλλου και ο κ. Βενιζέλος. Οι Βρυξέλλες είχαν απαγορεύσει να τίθεται θέμα νομιμότητας ως προς το ζήτημα των όρων της δανειακής σύμβασης.

Ως μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, με εντυπωσίασε το ότι υπάρχουν πραγματικά τρομακτικά στοιχεία για νομικές παραβιάσεις! Απορώ λοιπόν, και θα το θέσω, γιατί δεν τίθεται ρητά θέμα νομικής αμφισβήτησης. Εκείνο που διαπιστώνεται είναι ότι ξεκίνησε ένα πείραμα στην Ευρώπη για τη δημιουργία μιας σιωπηλής ανοχής απέναντι σε τέτοιες μεταβολές αρχών.

Αν αυτό αποκαλυφθεί επισήμως, αυτοί θα πρέπει να υποχωρήσουν. Διότι δεν το ανέχονται οι ευρωπαϊκοί λαοί»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News