Ειδήσεις

Νέο διήμερο "σαφάρι" της ΕΛ.ΑΣ. με 98 συλλήψεις

Ενενήντα οκτώ συλλήψεις για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας ήταν ο απολογισμός του νέου διήμερου "σαφάρι" ελέγχων στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή 7/5 και 8/5/2015.

Στα πλαίσια των αστυνομικών αυτών επιχειρήσεων και οι ελέγχων, που στοχεύουν στην πρόληψη αλλά και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, βεβαιώθηκαν εξάλλου 948 παραβάσεις, ενώ προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 270 άτομα και ελέγχθηκαν 2.018 οχήματα.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων περιλαμβάνεται, όπως προαναφέρθηκε, η σύλληψη των 98 ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής:

• 36 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

• 5 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

• 14 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

• 6 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

• 4 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

• 1 άτομο για παράνομο εμπόριο,

• 5 άτομα για προστασία ανηλίκων

• 27 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα.

Από τις 948 συνολικά παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, οι 824 αφορούσαν σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), 68 ήταν για υποθέσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και 56 παραβάσεις είχαν να κάνουν με λοιπά αδικήματα (περί προστασίας ανηλίκων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 2.018 οχήματα και προσήχθησαν 270 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1,8 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα κοκαΐνης, ποσότητα κάνναβης, 122 ναρκωτικά χάπια, 3 δενδρύλλια, 660 γραμμάρια καπνού και διάφορα είδη παραεμπορίου.

Σημειώνεται ότι οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νησιού, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, που σύμφωνα με τις Αρχές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Σχόλια