default-image

Παρέμβαση Ν. Μαριά στην Ευρωβουλή υπέρ των τυφλών

Κρήτη
Παρέμβαση Ν. Μαριά στην Ευρωβουλή υπέρ των τυφλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση υπέρ των τυφλών έκανε στις 29/4/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, η Συνθήκη του Μαρακές είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι δίνει εξαίρεση από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για τους τυφλούς και για τα άτομα τα οποία έχουν πρόβλημα στην όραση.

Και πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση, όπως είπε, «διότι πρώτα από όλα μπαίνει σε εφαρμογή η ίδια η Συνθήκη του ΟΗΕ, η οποία προβλέπει συγκεκριμένα δικαιώματα για τους ανάπηρους. Έτσι θα έχουν οι τυφλοί τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες, για συμμετοχή στην κοινωνία, για ενίσχυση στο δικαίωμα στην εκπαίδευση».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Αλλά, εδώ τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια διγλωσσία. Διότι, ενώ τα κράτη-μέλη έχουν υπογράψει τη Συμφωνία, έχουμε μπει στο πρόβλημα της δυστοκίας τού ποιος έχει την αρμοδιότητα και πως θα προχωρήσει. Εγώ νομίζω ότι αυτά όλα πρέπει να ξεπεραστούν. Διότι ούτε μπορούν να συνδυαστούν με οποιεσδήποτε αλλαγές θα γίνουν στο μέλλον στη νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι ανθρώπινο και τα κέρδη δεν μπορεί να είναι πάνω από τους ίδιους τους ανθρώπους. «Διαφορετικά θα δικαιωθούν όσοι λένε ότι τα λόμπι είναι αυτά τα οποία πιέζουν προκειμένου να μην εφαρμοστεί η Συνθήκη του Μαρακές, η οποία αποτελεί ανάσα υπέρ των τυφλών συμπολιτών μας», είπε.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News