Ειδήσεις

Ληστεία σε τράπεζα στο Ηράκλειο (video)

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο.

Ένας άνδρας καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του με καπέλο και γυαλιά κατάφερε να περάσει στο εσωτερικό της τράπεζας σαν πελάτης. Αφού περίμενε στη σειρά μέχρι να αποχωρήσουν οι δυο πελάτες που είχαν μπει στο υποκατάστημα νωρίτερα, με την απειλή κοντόκανης καραμπίνας, που είχε κρυμμένη σε μια σακούλα, απέσπασε τα χρήματα από το ταμείο.

Το χρηματικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει είναι μέχρι στιγμής άγνωστο, καθώς αναμένεται ανακοίνωση από τη διοίκηση της τράπεζας. Οι πρώτες πληροφορίες λένε για ένα ποσό κοντά στα 10.000 ευρώ.

Ο ληστής πάντως, αφού όπως φαίνεται πέτυχε το στόχο του, τράπηκε σε φυγή περπατώντας πεζός για κάποια απόσταση στη λεωφόρο Κνωσού.

Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν κλοιό στην ευρύτερη περιοχή, την οποία "χτενίζουν" προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Δείτε τη στιγμή που καταφθάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις στην τράπεζα:

      

Η ανακοίνωση της Τράπεζας

Για το θέμα εξέδωσε η ανακοίνωση η Τράπεζα Χανίων, δίχως ωστόσο να διευκρινήζει το ύψος του ποσού που εκλάπη. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Η Τράπεζα Χανίων ανακοινώνει ότι σημειώθηκε ληστεία στο κατάστημά της επί της Λεωφόρου Κνωσσού 212 στο Ηράκλειο, σήμερα στις 9.00 περίπου το πρωί.

Ο ληστής εισήλθε στο κατάστημα ως πελάτης και μόλις έφτασε στο ταμείο προκειμένου να εξυπηρετηθεί, υπό την απειλή όπλου, ανάγκασε τους υπαλλήλους της Τράπεζας, να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο ταμείο. Αμέσως μετά χρησιμοποίησε υπάλληλο της Τράπεζας ως όμηρο, τον οποίο αφού εξήλθε από το κατάστημα, άφησε ελεύθερο, και στη συνέχεια διέφυγε πεζός.

Το ποσό το οποίο εκλάπη ήταν εντός των ασφαλισμένων ορίων του καταστήματος.

Το προσωπικό της Τράπεζας, εφαρμόζοντας τους σχετικούς κανονισμούς και διαδικασίες αντέδρασε ψύχραιμα συμβάλλοντας καθοριστικά στην αποφυγή κλιμάκωσης του επεισοδίου, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την σωματική ακεραιότητα τόσο των ιδίων όσο και των πελατών.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αστυνομικών αρχών για εντοπισμό του δράστη".

Σχόλια