Ειδήσεις

Ζητούν νοσοκόμους-τραυματιοφορείς στον Άγιο Νικόλαο

Νοσοκόμους και τραυματιοφορείς ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με επιστολή του προς την 7η ΥΠΕ, όπως και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, οι εναπομείναντες νοσοκόμοι και τραυματιοφορείς λόγω της έλλειψης δεν μπορούν να παίρνουν άδειες και ρεπό ανάπαυσης (οφείλονται περισσότερα από 22 ρεπό και 59 ημέρες κανονικής άδειας κατά μέσο όρο στον καθένα), ενώ αναγκαστικά μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων σε κάθε βάρδια στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες των νοσηλευτικών τμημάτων.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας στο θέμα της στελέχωσης από νοσοκόμους-τραυματιοφορείς.

Το τελευταίο διάστημα οι νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς συρρικνώθηκαν σε αριθμό, αφού λόγω αποχωρήσεων για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, απώλειες) έχουν περιοριστεί στους 10, αριθμός μικρότερος από ποτέ, τη στιγμή που πριν από 5 χρόνια ξεπερνούσαν τους 20.

Λόγω της έλλειψης δεν μπορούν να παίρνουν άδειες και ρεπό ανάπαυσης (οφείλονται περισσότερα από 22 ρεπό και 59 ημέρες κανονικής άδειας κατά μέσο όρο στον καθένα), ενώ αναγκαστικά μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων σε κάθε βάρδια στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες των νοσηλευτικών τμημάτων.

Επίσης δημιουργείται το φαινόμενο να εκτελούν ταυτόχρονα υπηρεσία σε τμήματα ασύμβατα μεταξύ τους (π.χ. ΜΕΘ-Χειρουργείο-Μαιευτική) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μεταφορά ενδονοσοκομειακών μικροβίων και την ασφάλεια των ασθενών.

Λόγω των παραπάνω ζητούμε:

1. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων με μόνιμο προσωπικό (τουλάχιστον 10).

2. Άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, τουλάχιστον 4τραυματιοφορέων. 

3. Να ληφθεί μέριμνα ώστε οι νοσοκόμοι τραυματιοφορείς του νοσοκομείου να εκτελούν αυστηρά μόνο τα οργανικά τους καθήκοντα που έχουν σχέση με τη μεταφορά-μετακίνηση των ασθενών και να μην απασχολούνται σε εργασίες άσχετες με το αντικείμενο τους».

Σχόλια