Ειδήσεις

Αλ. Τσίπρας: "Θέλουμε ξεκάθαρη δήλωση σημαντικής προόδου"

Τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς από το αυριανό Eurogroup περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Κυριακή το μεσημέρι.

«Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», ανέφερε - σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου - ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού - όπου κατεγράφη η πορεία των διαπραγματεύσεων, η προσδοκία από το αυριανό Eurogroup και η συζήτηση επί της τακτικής - το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενημέρωσαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Βαρουφάκης και Τσακαλώτος.

Στο αυριανό Eurogroup, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, εκτός της ex officio συμμετοχής του κ. Βαρουφάκη, θα είναι παρών και ο κ. Χουλιαράκης ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρωγνομώνων (ΣΟΕ) και συμμετέχων στο Euroworking Group.

Αισιόδοξος ο Π. Καμμένος

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της ενωμένη και αποφασισμένη. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Καμμένος είπε: «Η κυβέρνηση έχει φρέσκια λαϊκή εντολή και με αυτή θα προχωρήσει».

Σχόλια