default-image

Φλαμπουράρης: Δημοψήφισμα, αν φτάσουμε στο "αμήν"

Ελλάδα
Φλαμπουράρης: Δημοψήφισμα, αν φτάσουμε στο "αμήν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι πιο πιθανή από τις πρόωρες εκλογές εάν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους φθάσουν σε πλήρες αδιέξοδο, κάτι το οποίο όμως δεν προβλέπει, έκανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε: «Αν εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που δεν θα είναι στα πλαίσια -δεν λέω επ' ακριβώς- του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Αν δεν κινείται μέσα στα πλαίσια, δεν μπορούμε να φθάσουμε (σε συμφωνία). Όταν φθάσουμε στο αμήν, η πιο δημοκρατική λύση δεν είναι να απευθυνθούμε στο λαό και να τον ρωτήσουμε τι θέλει να κάνουμε σε αυτή τη φάση. Δεν το πιστεύω ότι θα γίνει».

Ερωτηθείς, σύμφωνα με το ethnos.gr, για το σχέδιο που έκανε ο πρωθυπουργός σε χαρτί στη Βουλή και το οποίο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού είπε ότι νομίζει «ότι δεν ήταν κάλπη εκλογών».

«Νομίζω πιο κοντά είναι προς κάλπη δημοψηφίσματος και έτσι όπως την είδα την κάλπη προς τα εκεί γέρνει και όχι προς τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή του «με βάση το πρόγραμμα το οποίο λέγαμε καμία υποχώρηση στις συντάξεις, στις ομαδικές απολύσεις, δηλαδή ήταν 3-4 ζητήματα, ο ΕΝΦΙΑ».

Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε ακόμη για «κάποιους ακραίους στην ΕΕ που δεν θέλουν να πετύχει η Ελλάδα», ενώ επανέλαβε ότι «παρόλο που υπάρχουν εκβιασμοί, πιστεύω πως θα κάνουμε μία συμφωνία».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε για την Τράπεζα της Ελλάδος, είπε ότι «εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με το mail που εστάλη, αλλά πριν δώσει κάποιος εξηγήσεις δεν μπορείς να ζητάς παραίτηση του κ. Στουρνάρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News