default-image

Η λίστα Λαγκάρντ... βγάζει "λαβράκια"

Ελλάδα
Η λίστα Λαγκάρντ... βγάζει "λαβράκια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι άλλες υποθέσεις μεγάλων επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας που έχουν βγάλει στο εξωτερικό καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα  οικονομικά τους στοιχεία, θα "σκάσουν" τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυριακάτικου Τύπου, τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που συγκαταλέγονται στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.

Τα πρόσωπα θεωρούνται γνωστά στον επιχειρηματικό κόσμο και φέρονται να διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, για τις οποίες έχει διαπιστωθεί παρανομία. Έτσι, με βάση τη δίωξη, είτε θα δεχθούν να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες και άλλοι επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, αναμένεται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο σχετικές συλλήψεις από την Αστυνομία. Η όλη διαδικασία φέρεται να γίνεται με άκρα μυστικότητα, καθώς οι επαφές γίνονται σε υψηλό επίπεδο μεταξύ εισαγγελέων και Αστυνομίας, με στόχο να διασφαλιστεί η στεγανότητα των υποθέσεων και να μπουν λεφτά στα δημόσια ταμεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News