default-image

Το μήνυμα του ΠτΔ για την Ημέρα της Μητέρας

Ελλάδα
Το μήνυμα του ΠτΔ για την Ημέρα της Μητέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τις μητέρες πυρήνα και εστία της οικογένειας.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, που χαρακτηρίζονται από τον μέγιστο κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού και, επέκεινα, διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, ολοένα και περισσότερο γίνεται αντιληπτή η σημασία της οικογένειας. Αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο, ιστορικώς και κοινωνικώς, ότι "πυρήνας" αλλά και "εστία" της οικογένειας είναι η Μητέρα. Πολύ περισσότερο τούτο ισχύει για μας, τους Έλληνες, δεδομένου ότι ως Λαός και ως Έθνος έχουμε βιώσει -και βιώνουμε διαρκώς- τη νοηματική ιερότητα της Μάνας, μεσ' από την διαχρονική ανιδιοτελή προσφορά της, η οποία όταν χρειάσθηκε άγγιξε τα όρια της αυτοθυσίας. Και μάλιστα, τουλάχιστον κατά κανόνα, με συμπεριφορά απαράμιλλης ταπεινότητας, που διδάσκει την αναγκαία -με την έννοια του μέτρου- τιθάσευση του ανθρώπινου "εγώ" και τον κατά προορισμό προσανατολισμό του στο ελπιδοφόρο και σωτήριο "εμείς".

«Και κάπως έτσι, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η πλήρης συναίσθηση του ρόλου της Μάνας, κατά το παρελθόν αλλά και για το μέλλον, μας διδάσκει επίσης τούτο: Οι σύμφυτες με τον Άνθρωπο και την κοινωνία αξίες και τ' αντίστοιχα ιδανικά δεν είναι δυνατόν ν' αλλοιωθούν -και, πολύ περισσότερο, να παρακμάσουν οριστικώς- δίχως τούτο να σημάνει, μοιραίως, και το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης κατά την καταγωγή της, κυρίως δε κατά τον προορισμό της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News