Ειδήσεις

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ενόψει Eurogroup

Συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή το κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα πριν από το Eurogroup, από το οποίο η κυβέρνηση αναμένει αναγνώριση της προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι στο Eurogroup δεν αναμένεται συμφωνία, η Αθήνα όμως προσδοκά μία δήλωση-νεύμα προς την ΕΚΤ, ώστε να υπάρξει χαλάρωση στο θέμα της ρευστότητας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εντείνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και κοινοτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρει το in.gr.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης και οι θέσεις της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σχόλια