Ειδήσεις

Ενοικιαστήριο στη μονάδα ζωοτροφών της ΕΑΣΗ

Σε ενοικίαση της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών στον Επανωσήφη θα προχωρήσει, τελικά, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, κάτι που θα κάνει και με άλλα ακίνητα που σήμερα είναι "ανενεργά" και θα μπορούσαν να της εξασφαλίσουν έσοδα αναγκαία για την ενίσχυση της ρευστότητας που τόσο πολύ χρειάζεται.

Ωστόσο, όπως είχε γράψει από πέρυσι η "Νέα Κρήτη", ο πρόεδρος της οργάνωσης Ανδρέας Στρατάκης για τη μονάδα των ζωοτροφών είχε εκφράσει ενδιαφέρον επανεκκίνησής της και μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2014. Γιατί άλλαξε η στρατηγική;

Ο ίδιος σήμερα κάνει λόγο για αδυναμίες λειτουργίας, χωρίς να αποκλείει όμως και το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας της από την ίδια την οργάνωση!

«Υπάρχουν προβλήματα προς την κατεύθυνση αυτή για διάφορους λόγους», είπε στην εφημερίδα μας ο Ανδρέας Στρατάκης. «Αποφασίσαμε λοιπόν αυτή τη μονάδα και κάποια άλλα αστικά ακίνητα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν παράγουν τίποτα, να τα ενοικιάσουμε. Και έτσι σήμερα ψάχνουμε για επενδυτές», πρόσθεσε.

Πάντως, ο συνεταιριστής τονίζει ότι «αν δε βρεθεί ο ιδιώτης εκείνος που θα μας δώσει τη συμφέρουσα εκείνη προσφορά την οποία επιδιώκουμε να έχουμε, θα ξαναβάλουμε σε λειτουργία τη μονάδα εμείς, κάτι όμως που προϋποθέτει κάποιες κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες». Βέβαια, ο κ. Στρατάκης δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο, αν βρεθεί ο ιδιώτης, να γίνει συμφωνία να παραδίδει και ένα μέρος των ζωοτροφών στην Ένωση για να τις διαχειρίζεται η ίδια διαθέτοντάς τις στους κτηνοτρόφους. «Αλλά όλα είναι θέματα που θα τα δούμε στην πορεία», μας είπε ο κ. Στρατάκης χθες.

Πιο αναλυτικά, εκτός από την εν λόγω μονάδα, υπάρχει το τεράστιο ακίνητο στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τεράστιες εγκαταστάσεις στο Κορωπί στην Αθήνα και διάσπαρτα κάποια άλλα ακίνητα στο νομό Ηρακλείου.

«Όλα αυτά τα ακίνητα δε μας αποφέρουν ούτε ένα ευρώ έσοδο. Αυτή την απόφαση έλαβε η διοίκηση της ΕΑΣΗ. Και είπαμε να ανακοινώσουμε αυτό το ενδιαφέρον μας για ενοικίαση», σύμφωνα με το συνεταιριστή.

Στο σημείο αυτό, ο Ανδρέας Στρατάκης επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις αυτές έχουν να κάνουν και με το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει σε επίπεδο όχι μόνο Ένωσης, αλλά χώρας, και το οποίο κλίμα δεν επιτρέπει επενδυτικές προσπάθειες από τη δική μας την πλευρά, τουλάχιστον κατά την παρούσα φάση».

Εννοείται βέβαια ότι το οινοποιείο της ΕΑΣΗ στην Παλιανή και το Τυποποιητήριο Ελαιολάδου στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου ανήκουν στα λεγόμενα "παραγωγικά ακίνητα", τα οποία και θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται η οργάνωση όσο πιο καλά μπορεί.

Γραφεία-αποθήκες

Αναφορικά με το Κορωπί στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου μάς είπε πως πρόκειται για αρκετά στρέμματα εγκαταστάσεων, οι οποίες ανήκαν σε ιδιώτη έμπορο. «Αυτός ο έμπορος είχε εμπορικές συναλλαγές με την οργάνωση και τη "φέσωσε" με πολλά εκατομμύρια δραχμές στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Και τότε, μέσα από τα δικαστήρια που κάναμε, η Ένωση Ηρακλείου για ένα μέρος του χρέους τού κατάσχεσε το ακίνητο. Από τότε και μετά χρησιμοποιούμε το ακίνητο σε αποθηκευτικούς χώρους για εμπορικούς λόγους, και στεγάζεται εκεί το Εμπορικό μας Τμήμα, που έχει να κάνει με το λεκανοπέδιο Αττικής».

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια