default-image

Εκδήλωση στα σκοτεινά, για εμπειρία και διάλογο

Κρήτη
Εκδήλωση στα σκοτεινά, για εμπειρία και διάλογο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με θέμα "Στα σκοτεινά στην Κρήτη… Δράση- πρό(σ)κληση για εμπειρία και διάλογο - Χωρίς όραση, στα σκοτεινά" διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαΐου στο Ηράκλειο και στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση με βιωματικό τρόπο (ομιλητές και συμμετέχοντες θα έχουν κλειστά τα μάτια) για την τυφλότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στις Βούτες.

Αναλυτικά, η εκδήλωση αποτελείται από δύο μέρη:

1) Το "Εργαστήριο Ανθρώπινων Δεξιοτήτων" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 11:00-13:00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα και περιλαμβάνει εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, όπως τους:

* Χρήστο Λιονή, καθηγητή Γενικής Ιατρικής - Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διευθυντή Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

* Μιλτιάδη Τσιλιμπάρη, αναπληρωτή καθηγητή Οφθαλμολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

* Κωνσταντίνο Τρομπούκη, επίκουρο καθηγητή Ιστορίας Ιατρικής - Ιατρικής Δεοντολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

* Ευστράτιο Χατζηχαραλάμπου, κοινωνιολόγο, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, προϊστάμενο Τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του υπουργείου Υγείας.

2) Το "Βιωματικό Εργαστήριο" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 19:00-21:00 στο Παγκρήτιο Στάδιο (Θύρα 17) και περιλαμβάνεις δράσεις βιωματικού χαρακτήρα:

-Χορευτική εμπειρία

-Γευστική εμπειρία

Στο "Βιωματικό Εργαστήριο" μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά άνω των 10 ετών.

Εφιστάται η προσοχή στο ότι λόγω αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης η διεξαγωγή του Β' Μέρους, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη Θύρα 1, θα πραγματοποιηθεί στη Θύρα 17 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πληροφορίες: Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης (τηλέφωνα επικοινωνίας 2810-394621, 6948384790).

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News