Ειδήσεις

Μπορώ να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι;

Είναι ιδανική αυτή η περίοδος για εμφύτευση; Μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε στις διακοπές σας πιο πυκνό τριχωτό.

Όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων ενδιαφέρονται να κάνουν την αλλαγή που ονειρεύονται στην εμφάνισή τους, καθώς τότε βρίσκουν ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσουν στον εαυτό τους. Πολλοί άντρες θέλουν να επαναφέρουν την πυκνότητα στα μαλλιά τους και οι γυναίκες να έχουν πάλι πιο πλούσια φρύδια και "στεφάνι" (όπως λέγεται το πρόσθιο τρίγωνο του μετώπου από όπου ξεκινά η τριχοφυΐα). Όλα αυτά χωρίς να στερηθούν τα μπάνια και τις εκδρομές στο Ελαφονήσι. Πόσο εφικτό είναι αυτό;

Μεταμόσχευση μαλλιών και διακοπές

Η εμφύτευση μπορεί να γίνει με ασφάλεια και το καλοκαίρι και να συνδυάσετε τις διακοπές σας με την αποκατάσταση τριχωτού. Όπως επισημαίνει ο δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics, δεν υπάρχει εποχικότητα στην εμφύτευση. Οι μετεπεμβατικές οδηγίες είναι ίδιες όλο το χρόνο.

«Μετά την εμφύτευση πάντα λέμε στους ασθενείς να ψεκάζουν την περιοχή με φυσιολογικό ορό για τις επόμενες 3 μέρες και να αποφεύγουν κινήσεις που μπορεί να τραυματίσουν την περιοχή», τονίζει ο δρ Βεκρής. Το θετικό είναι ότι η εμφύτευση με τη μέθοδο FUE παραμένει ελάχιστα επεμβατική, δεν αφήνει σημάδια και ουλές, προκαλεί σχεδόν ανύπαρκτο πρήξιμο και άμεσα επιστρέφετε στις δραστηριότητές σας.

Τι να προσέχετε μετά την συνεδρία

- Να ψεκάζετε την περιοχή με φυσιολογικό ορό ανά 30' τις 3 πρώτες μέρες μετά την εμφύτευση. Η διαδικασία αυτή διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας και επομένως τα τριχοθυλάκια στη ζωή.

- Να φοράτε καπέλο αν εκτίθεστε στον ήλιο.

- Να αποφεύγετε τη χρήση κράνους για 10 μέρες.

- Προτιμήστε ένα ήπιο σαμπουάν που θα σας συστήσει ο γιατρός για καθημερινή χρήση.

- Αποφύγετε συνθήκες έντονης ζέστης το πρώτο δεκαήμερο μετά τη συνεδρία σας.

Σχόλια