default-image

"Όχι" εμπόρων στο πολυκατάστημα επί της 25ης Αυγούστου

"Όχι" εμπόρων στο πολυκατάστημα επί της 25ης Αυγούστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργισμένη αντίδραση εμπόρων του Ηρακλείου στην πρόθεση ίδρυσης πολυκαταστήματος επί της 25ης Αυγούστου, από σουηδικό κολοσσό, ο οποίος έρχεται δεύτερος στη λιανική πώληση ενδυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις πωλήσεις του να ανέρχονται στα 16,5 δισ. ευρώ, το 2013.

Η αίτηση για την αδειοδότησή του "άναψε φωτιές" στους κόλπους των εμπόρων, οι οποίοι εξέφρασαν τις έντονες αντιδράσεις τους στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, της οποίας η εισήγηση θα οδηγηθεί προς ψήφιση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε «όχι» στο άνοιγμα του πολυκαταστήματος, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα επιφέρει εκατοντάδες λουκέτα στην τοπική αγορά αλλά και εκατοντάδες απολύσεις προσωπικού.

Το κτήριο επί της 25ης Αυγούστου όπου προτίθεται να ανοίξει το πολυκατάστημα

Επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν δυναμικό "παρών" στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση σε ένα θέμα που ήδη έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το προφίλ της πολυεθνικής

Η H&M (Hennes & Mauritz) είναι υποκατάστημα της H&M Group και ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 2007 στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα, απαριθμεί 31 καταστήματα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα, Βόλο, Καλαμάτα και Κομοτηνή.

Η αλυσίδα ακολουθεί τη στρατηγική της γρήγορης μόδας. Γρήγορη μόδα είναι ένας σύγχρονος όρος που χρησιμοποιείται από τους λιανοπωλητές μόδας για να εκφράσει ότι τα σχέδια μεταφέρονται από την πασαρέλα γρήγορα, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στις τρέχουσες τάσεις της μόδας, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί γρήγορα και φτηνά.

Η στρατηγική της εταιρείας είναι να παρέχει μόδα και ποιότητα στην καλύτερη τιμή.

Το Group έχει πάνω από 3.400 καταστήματα σε 55 χώρες.

Όπως υποστηρίζει στο αίτημά της, «οι νέες θέσεις εργασίες θα καλυφθούν σε μέγιστο δυνατό ποσοστό από την τοπική αγορά.

Οι εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων με την εταιρεία χαρακτηρίζονται από απόλυτη εναρμόνισή τους με το ισχύον δίκαιο».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στο παρελθόν έχει δοθεί ανάλογη άδεια ίδρυσης για άλλο κατάστημα ακριβώς απέναντι από το προτεινόμενο κτήριο και μάλιστα με ανέγερση νέου κτιρίου.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι το υπό ίδρυση κατάστημα θα έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς γίνεται συνολική αναβάθμιση ενός παλιού κτιρίου υποκαταστήματος τράπεζας και γραφείων εξυπηρέτησης κοινού.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News