default-image

Λύση στο πρόβλημα με τους λογοθεραπευτές

Λύση στο πρόβλημα με τους λογοθεραπευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα που είχε αποκαλύψει το neakriti.gr πριν από λίγες εβδομάδες και αφορούσε τους λογοθεραπευτές και τη χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος βλέπει εκ νέου το υπουργείο Υγείας, επικεντρώνοντας στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που έρχεται σε δημόσια διαβούλευση. Η ενεργοποίηση του υπουργείου Υγείας ήρθε με τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών των σχολών λογοθεραπείας καθώς και των συλλόγων του κλάδου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στο νέο σχέδιο του Π.Δ. το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα, οι "επίμαχες διατάξεις" δε θα συμπεριλαμβάνονται, ενώ αρκετές από τις κύριες θα μεταφερθούν στις μεταβατικές. Οι εν λόγω διατάξεις, όπως αναφέρεται στο koutipandoras.gr, θα δρούσαν εις βάρος των αποφοίτων των ελληνικών Τμημάτων Λογοθεραπείας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Το δικαίωμα της άσκησης επαγγέλματος θα το έχουν όσοι έχουν κύριο πτυχίο Λογοθεραπείας. Καμία από τις διατάξεις δεν υφίσταται χωρίς να περιλαμβάνει τίτλων σπουδών στη Λογοθεραπεία», σημειώνουν πηγές του υπουργείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός, όπως φαίνεται, αναγνώρισε ότι κάτι πήγε λάθος στο εν λόγω Π.Δ., ενώ κύκλοι του υπουργείου δηλώνουν ανοιχτοί στο διάλογο με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ώστε να βρεθεί η "χρυσή τομή".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News