default-image

Στο Ρέθυμνο ο νέος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης

Κρήτη
Στο Ρέθυμνο ο νέος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Τερζάκη υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο Ρεθύμνου ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Γεωργαλής.

Παρότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα δεδομένου ότι ο κ. Τερζάκης προσφάτως ανέλαβε τα καθήκοντά του, ωστόσο δόθηκε η ευκαιρία ενός ουσιαστικού διαλόγου σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση στο δήμο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοντογιάννης Στ. και Ταξάκης Ανδρ. καθώς και οι συντονιστές Σχολικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Κριτσωτάκης Μαν. και Περικλιδάκης.

Στη διάρκεια της συνεργασίας, ο κ. Γεωργαλής κατέθεσε στον περιφερειακό διευθυντή πλήρη φάκελο με στοιχεία που αφορούν σε ζητήματα αρμοδιότητάς του, κυρίως δηλαδή προβλήματα κτηριακών υποδομών των σχολείων, τα οποία διαχειρίζεται το Τμήμα Παιδείας και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Πολεοδομία κ.λπ.).

Ειδικότερα, ο φάκελος περιελάμβανε:

- Ενημέρωση για τα προβλήματα που αφορούν τις σχολικές υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρεθύμνης.

1. Κατασκευή νέου 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Ρουσσοσπίτι (πλήρης φάκελος για ενημέρωση).

2. Κατασκευή νέων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΣΠΑ 2007-2013):

• Δημοτικό Σχολείο Γερανίου.

• Σχολικό συγκρότημα: Γυμνάσιο Ατσιποπούλου (λειτουργεί), Γενικό Λύκειο Ατσιποπούλου (θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2015-16).

• Σχολικό συγκρότημα: 5ο Γυμνάσιο στην περιοχή Σφακάκι Σταυρωμένου (θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2015-16), 4ο Γενικό Λύκειο (θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2015-16).

Προβλήματα:

Ι. Χρόνος παράδοσης των κτηρίων.

ΙΙ. Στελέχωση των νέων σχολείων (διευθυντές-υποδιευθυντές - οργανικές θέσεις εργαζομένων).

ΙΙΙ. Εξοπλισμός νέων σχολείων.

IV. Η/Υ στα εργαστήρια πληροφορικής, εννέα εργαστήρια (απαιτούνται 135 Η/Υ και 9 σέρβερ).

3. Προγραμματισμός του Δήμου Ρεθύμνης για κατασκευή νέων σχολείων.

4. Προγραμματισμός του Δήμου Ρεθύμνης για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων.

5. α) Αύξηση της χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και β) οι Δήμοι που έχουν ειδικά σχολεία και δέχονται μαθητές απ' όλο το νομό να παίρνουν ένα επιπλέον ποσό ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και των σχολείων.

(Ο Δήμος Ρεθύμνης έχει τα εξής σχολεία που αφορούν όλο το νομό: Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό, ΕΕΕΕΚ, Μουσικό σχολείο, 1ο ΕΠΑ.Λ., 2ο ΕΠΑ.Λ., Πειραματικό Γυμνάσιο, Πειραματικό Λύκειο).

Πέραν της έγγραφης ενημέρωσης την οποία ο κ. Τερζάκης θα μελετήσει, έγινε μια εκτενής συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή και παραγωγική τους συνεργασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News