default-image

Κρατούμενοι σε ρόλο μπράβου στις φυλακές της Αγιάς Χανίων

Κρήτη
Κρατούμενοι σε ρόλο μπράβου στις φυλακές της Αγιάς Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο περιστατικό που παραπέμπει σε χάος και ανεξέλεγκτες καταστάσεις εκτυλίχθηκε προχθές το μεσημέρι στην Αγιά Χανίων, με δύο κρατούμενους σε ρόλο μπράβων να συνοδεύουν σωφρονιστικό υπάλληλο σε "ξεκαθάρισμα" λογαριασμών. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, έβγαλε ανενόχλητος από το χώρο του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης τους δύο κατάδικους, οι οποίοι κλήθηκαν, μαζί με το γιο του και ένα ακόμη άτομο, να συγκροτήσουν την "ομάδα κρούσης", που έκανε γης Μαδιάμ την επιχείρηση ενός 40χρονου Χανιώτη, με τον οποίο όπως φαίνεται διατηρούσε προσωπικές διαφορές.

Το πρωτοφανές επεισόδιο εκτυλίχθηκε στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος και άλλα τέσσερα άτομα εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις στα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας. Ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο ιδιοκτήτες, ηλικίας 40 ετών, και άρχισαν να τον χτυπούν με λύσσα, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι μάρμαρο και ένα σταχτοδοχείο. Το θύμα κατέληξε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Οι αποκαλύψεις που άρχισαν να ξεδιπλώνονται με την καταγγελία του άγριου ξυλοδαρμού στην Αστυνομία άφησαν άφωνους ακόμη και τους αστυνομικούς, που δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν τις αρχικές πληροφορίες. Αναζητώντας την ταυτότητα των συνεργών του σωφρονιστικού υπαλλήλου, έφτασαν στο κατώφλι της φυλακής, όπου ενημέρωσαν τη διοίκηση ότι στο επεισόδιο εμπλέκονται, εκτός από το σωφρονιστικό υπάλληλο, και οι δύο κρατούμενοι με τους οποίους, όπως φαίνεται, είχε αναπτύξει στενές σχέσεις.

Στην Αγροτική Φυλακή Αγιάς οι περισσότεροι εκ των κρατουμένων βρίσκονται συνήθως σε εξωτερικούς χώρους του καταστήματος, καθώς εκτελούν αγροτικές και άλλες εργασίες. Το γεγονός πάντως είναι πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα. Σωφρονιστικός υπάλληλος να παίρνει μαζί του κρατούμενους από τη φυλακή, προκειμένου να συνδράμουν σε καβγά.

Δεν τους πήρες χαμπάρι κανείς - Άμεση διαλεύκανση ζητά το υπουργείο

Εκτός από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά στο επεισόδιο και τις σωματικές βλάβες που υπέστη το θύμα, ο σωφρονιστικός ελέγχεται και για βαρύτατα διοικητικά και πειθαρχικά παραπτώματα. Εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η προανάκριση από το διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών, Γιάννη Κλαπάκη, και πλέον ο υπάλληλος αντιμετωπίζει το φάσμα της διαθεσιμότητας, αν όχι της απόλυσης από την εργασία.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς εξετάζονται και άλλες πτυχές της υπόθεσης. Ωστόσο, οι εντολές του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ρητές, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως και άμεσα πώς ο σωφρονιστικός πήρε την απόφαση να βγάλει εκτός φυλακών δύο κρατούμενους, αν και πώς αυτό πέρασε απαρατήρητο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News