Ειδήσεις

"Πλήγμα η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στα 18%"

Με αφορμή τη φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης για καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και μέλος της ΚΕ της Ν.Δ. κ. Νίκος Αντωνακάκης επισήμανε τα εξής:

«"Πρώτη φορά Αριστερά" και οι πολίτες της χώρας αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η φιλολαϊκή κυβέρνηση που κόπτεται δήθεν για τα συμφέροντα τους, καταφέρνει να δώσει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα προς τις ασθενέστερες τάξεις.

Με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ γύρω στα 18% όπως φημολογείται, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που προέρχεται από τις ασθενέστερες τάξεις, καλείται και πάλι να πληρώσει το "μάρμαρο" αφού όλα τα είδη πρώτης ανάγκης διατροφής και εστίασης ανεβαίνουν από το 13 % που ισχύει σήμερα στο 18%, την ίδια ώρα που αλλά είδη πολυτελείας, σκάφη αυτοκίνητα κλπ από το 23% κατεβαίνουν στο 18% προς όφελος των ξένου κεφαλαίου και των δανειστών μας.

Τι εξυπηρετεί τελικά αυτή Κυβέρνηση της αριστεράς; τα συμφέροντα του λαού, της ολιγαρχίας η συγκεκριμένων εταίρων; Η απάντηση από τις μέχρι σήμερα πολιτικές της είναι πως μόνο τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετεί πορευόμενη σε επικίνδυνους ατραπούς για τη χώρα».

Σχόλια