Ειδήσεις

Συνάντηση για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Λασίθι

Συνάντηση σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων "Αντώνης Στρατάκης" της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στη συνάντηση, η πραγματοποίηση της οποίας έγινε με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη, συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι της περιοχής του Λασιθίου, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και η επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος "Καταπολέμηση κουνουπιών χρήσης 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου".

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε αφού συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα βήματα:

1. Να εκδοθεί ένα τεχνικό δελτίο προκειμένου οι ξενοδόχοι να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και την εξέλιξη αυτού.

2. Στην επόμενη σύμβαση να εξεταστεί η δυνατότητα βελτίωσης των τεχνικών προδιαγραφών του εξοπλισμού και των φαρμάκων ώστε να υπάρχει αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών.

3. Για την καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών να υπάρχει συνοπτικό δελτίο μέτρων πρόληψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη σημείωσε τη σπουδαιότητα της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να μεγιστοποιούνται τα αποτελέσματα των ψεκασμών και να προστατεύεται επιτυχώς η δημόσια υγεία.

Σχόλια