Ειδήσεις

Κανένα φως στην έγκαιρη πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων

Καθυστέρηση παρατηρείται κατά το τρέχον δίμηνο στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ενώ άνωθεν πληροφορίες που έχουν δοθεί σε ενδιαφερόμενους Ηρακλειώτες αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές πριν από τις 20 του μήνα και να δούμε!

Κανονικά αυτές τις μέρες τα χρήματα - που είναι μικροποσά αλλά για τους ανθρώπους που τα παίρνουν είναι σημαντικά για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες διαβίωσης - θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί ή έστω να υπήρχε "φως" στην καταβολή των χρημάτων.

Όπως μετέφεραν στη "Νέα Κρήτη" άνθρωποι που αγωνιούν με την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, τις τελευταίες μέρες σε επικοινωνία τους με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και με τηλέφωνα στο αρμόδιο υπουργείο, η απάντηση ήταν απογοητευτική. «Μην περιμένετε να πληρωθείτε ετούτη τη φορά πριν από τις 20 του μήνα».

Και το ερώτημα είναι βέβαια πώς "συνδυάζεται" η ευαισθησία που εκφράζει η σημερινή κυβέρνηση για τις πιο ευπαθείς και αδύναμες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού με την καθυστέρησή της να πληρώσει αυτά τα μικροποσά των επιδομάτων, που για να είναι κάποιος δικαιούχος σημαίνει ότι δεν έχει άλλους πόρους.

Πάντως ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη το πρωί της Πέμπτης, είπε πως τα προνοιακά επιδόματα θα πληρωθούν, όπως επίσης μισθοί και συντάξεις, και τον επόμενο μήνα.

Το ΕΚΗ

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" και στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, τόνισε πως θα πρέπει η Πολιτεία να είναι εντάξει επιτέλους στις υποχρεώσεις της έναντι ανθρώπων που βρίσκονται σε καθεστώς ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ, όπως είπε,σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει μάλλον προς το τέλος του μήνα ή στις αρχές του Ιούνη.

«Δε θα έπρεπε να συμβαίνει το παραμικρό σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων», είπε στις δηλώσεις του στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Βοργιάς. «Κι όμως», συνεχίζει, «βλέπουμε πως κι εκεί ακόμα έχει δημιουργηθεί ζήτημα. Αυτή την καθυστέρηση δεν τη δικαιολογούμε σε καμία περίπτωση. Και για να καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει, εδώ μιλάμε για επιδόματα της τάξεως των 200 και 250 ευρώ. Και οι άνθρωποι, για να τα παίρνουν, δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα. Δεν μπαίνεις πολύ εύκολα στην κατηγορία του να είσαι δικαιούχος προνοιακού επιδόματος. Είναι με βάση κάποιες προϋποθέσεις και αυτές οι προϋποθέσεις ισχύουν ουσιαστικά σε αυτές τις κατηγορίες των ανθρώπων που πραγματικά υποφέρουν».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βοργιάς τονίζει με αγανάκτηση ότι «δεν μπορεί να μιλάμε από τη μια για πρόβλημα ανθρωπιστικής κρίσης και από την άλλη να μένουν απλήρωτοι αυτοί οι άνθρωποι. Διότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας είναι που πραγματικά θα μπορούσε κανείς να τους χαρακτηρίσει ως τον "καθρέπτη" της ανθρωπιστικής κρίσης».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου τονίζει ότι είναι και μία υπόθεση που φέρνει σε αντιδιαστολή το "πρόσωπο" της κυβέρνησης της Αριστεράς που από την ανάληψη της εξουσίας είχε δείξει προς το λαό, με την πρακτική που εφαρμόζει απέναντι στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.

Χριστόφορος Παπαδάκης, Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια