default-image

Χέρι βοηθείας σε κακοποιημένες γυναίκες στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Χέρι βοηθείας σε κακοποιημένες γυναίκες στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δυνατότητα νομικής συμβουλευτικής σε γυναίκες-θύματα βίας παρέχεται από το ειδικό Κέντρο που λειτουργεί στο Δήμο Ρεθύμνου, το οποίο πλέον συνεργάζεται με νομική σύμβουλο. Με τη βοήθεια της και τις υπηρεσίες που παρέχει, οι γυναίκες-θύματα βίας:

• Ενημερώνονται, μέσω ατομικών ή ομαδικών συναντήσεων, προκειμένου να προχωρήσουν στην άσκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, ή, αν το επιθυμούν, στην κινητοποίηση μέσω νομικών ενεργειών.

• Λαμβάνουν νομικές πληροφορίες και διευκολύνσεις στις διαδικασίες που αποφασίζουν να κινήσουν εναντίον των θυτών τους. Η συμβουλευτική γίνεται στο πλαίσιο του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας και άπτεται θεμάτων οικογενειακού δικαίου, ενδοοικογενειακής βίας και λήψης μέτρων για την προστασία της γυναίκας. Διευκρινίζεται ότι η νομική σύμβουλος δεν εκπροσωπεί νομικά τις γυναίκες στο δικαστήριο.

• Επίσης, η νομική σύμβουλος παρέχει νομική συμβουλευτική σε θέματα προστασίας προσφύγων, νομιμοποίησης μεταναστριών και αιτουσών άσυλο.

Η συμβουλευτική παρέχεται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στη Λ. Κουντουριώτου 98, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, κατόπιν ραντεβού στo τηλέφωνο 28310/56.607.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News