default-image

Μπουρούντι: Έπνιξαν και έκαψαν ζωντανό έναν διαδηλωτή

Κόσμος
Μπουρούντι: Έπνιξαν και έκαψαν ζωντανό έναν διαδηλωτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρικτή δολοφονία άνδρα που συμμετείχε σε συγκέντρωση από άλλους διαδηλωτές, στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αυτόπτης μάρτυρας, οι δράστες πέρασαν ελαστικά γύρω από το λαιμό του και έπειτα τον έκαψαν...

Ο λόγος είναι ότι θεώρησαν πως είναι στέλεχος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, μέλη της οποίας τους επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της υποψηφιότητας του προέδρου της χώρας Πιερ Ενκουρουνζίζα που διεκδικεί μια τρίτη θητεία στον προεδρικό θώκο.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους εδώ και δύο εβδομάδες και συχνά εκτοξεύουν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν, τους πυροβολεί με πραγματικά πυρά, μια κατηγορία που οι αρχές διαψεύδουν.

Σε άλλη περιοχή της χώρας, σκοτώθηκε μία γυναίκα, με τον απολογισμό από τις ταραχές να έχει ανέλθει στους δύο νεκρούς.

Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι το θύμα ήταν στέλεχος της νεολαίας Ιμπονερακούρε του κυβερνώντος κόμματος CNDD- FDD, μέλη της οποίας τους επιτέθηκαν. Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες ότι η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος υποδαυλίζει τη βία.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας πως, βάσει του Συντάγματος, ο πρόεδρος δεν μπορεί να μένει στο αξίωμα για περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες.

Χθες ο πρόεδρος του Μπουρούντι δήλωσε ότι, αν εκλεγεί για τρίτη θητεία στις εκλογές του Ιουνίου, αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News