Ειδήσεις

Κόντρα για την άδεια λειτουργίας του 2ου Νηπιαγωγείου

Μόνο η ύπαρξη του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, λίγα μέτρα από οικόπεδο που με απόφαση του παραχώρησε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, για να κατασκευάσει το νέο Σταθμό Λεωφορείων, αρκεί για να χαλάσουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, που κατηγορείται από τους "Πολίτες εν Δράσει" για μεθόδευση ανάκλησης της οικοδομικής άδειας του Νηπιαγωγείου, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα νομικό έρεισμα, το οποίο να ακυρώνει την απόφαση αυτή.

«Πρωτοφανές στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το γεγονός ότι, με έγγραφό του προς την Υπηρεσία Δόμησης Ιεράπετρας (Πολεοδομία), ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Λουτσέτης, ζητά την ανάκληση της οικοδομικής άδειας του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, ως παρανόμως εκδοθείσα, επικαλούμενος το Σχέδιο Πόλης!

Με απόφασή του, παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις, στις 15 Δεκεμβρίου 2014, το Δ.Σ. Ιεράπετρας είχε προχωρήσει σε παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στο ΚΤΕΛ, ενώ δεν είναι δυνατή η νόμιμη έκδοση άδειας λειτουργίας σταθμού Λεωφορείων, καθώς το οικόπεδο είναι όμορο του Νηπιαγωγείου. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία δεν είναι δυνατή η αδειοδότηση σταθμού ΚΤΕΛ σε απόσταση μικρότερη των 100m περιμετρικά Σχολικής Μονάδας, ενώ με ειδική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η απόσταση αυτή μπορεί να μειωθεί στα 50m. Για να ξεπεράσει η Δημοτική Αρχή το νομικό εμπόδιο, μεθοδεύει την απομάκρυνση του σχολείου!», καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες εν Δράσει" κ. Μιχάλης Μαχαιράς.

«Η Δημοτική Αρχή Καλαντζάκη, που ευαγγελίζεται μια "νέα πορεία" για τα δημοτικά πράγματα, προχωρεί σε απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία για το τι θα προκύψει στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, οι "Πολίτες εν δράσει" παρακολουθούμε το θέμα και συνεχίζουμε την παρέμβαση», καταλήγει ο κ. Μαχαιράς.

Προσπάθεια στείρας αντιπολιτευτικής πρακτικής για τη δημιουργία κινδυνολογίας και εντυπώσεων, χαρακτηρίζει την καταγγελία των "Πολιτών εν Δράσει", ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

«Είναι λυπηρό σε ένα δήμο, όπως αυτόν την Ιεράπετρας, με πληθώρα δυνατοτήτων και προοπτικών να αρνούμαστε κάθε προσπάθεια προόδου, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, διασπείροντας στον κόσμο ανησυχίες και προβληματισμούς για θέματα που δεν πρόκειται να υπάρξουν. Δεν ευαγγελιζόμαστε την νέα πορεία, αλλά αντιθέτως εργαζόμαστε καθημερινά και στην κυριολεξία αγωνιζόμαστε για τη νέα πορεία του δήμου Ιεράπετρας, την οποία από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας κάνουμε πράξη. Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε όλα όσα δεσμευτήκαμε και όλα όσα ως πολίτες κρίναμε ότι λείπουν από την πόλη μας και τα χωριά της. Στο πλαίσιο αυτό οι όποιες τοποθετήσεις για μεθοδεύσεις και απαράδεκτές ενέργειες αναφορικά με το θέμα του ΚΤΕΛ και του Νηπιαγωγείου αποτελούν απλά προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και δεν προάγουν σε καμία περίπτωση την πόλη μας και τα συμφέροντά της», υποστηρίζει απαντώντας στον κ. Μ. Μαχαιρά ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκης.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια