default-image

Θρυπτή: Αυτοψία από υπηρεσιακούς παράγοντες

Κρήτη
Θρυπτή: Αυτοψία από υπηρεσιακούς παράγοντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγιεινής, καθώς και από την Επιτροπή Σταυλισμού, ο διευθυντής Δασών, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λασιθίου, ο διοικητής των ΤΑΕ, όπως επίσης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων Ιεράπετρας, πραγματοποίησαν αυτοψία στον οικισμό της Θρυπτής και στις γύρω περιοχές από όπου ελήφθησαν και δείγματα νερού προκειμένου να γίνει η σχετική ανάλυση.

Στη διαδικασία παρέστη και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για τη βόσκηση, της οποίας η προσφυγή στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης συντέλεσε στην παραγγελία της αυτοψίας. Μέλη της Επιτροπής επεσήμαναν τις καταστροφές που έχουν γίνει στο περιβάλλον και στις καλλιέργειες της περιοχής, ενώ επίκειται η μετακίνηση των κοπαδιών στην περιοχή τα οποία τη χειμερινή περίοδο διαχειμάζουν σε μια μεγάλη ημιορεινή έκταση του δήμου Ιεράπετρας που φθάνει μέχρι και τον οικισμό του Σταυρού.

«Στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν εμφανής η προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών, παρά την κατάθεση κάποιων προτάσεων. Η Επιτροπή δεσμεύθηκε να συνεργασθεί προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις ενέργειες της, για να εμπεδωθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί ο τόπος από την ανεξέλεγκτη βόσκηση», υποστήριξε ο κ. Γιώργος Τομαδάκης από τη γραμματεία των Συλλόγων και των Φορέων για την παράνομη βόσκηση.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News