default-image

Ανάπλαση στις Άνω Ασίτες μέσω προγράμματος

Κρήτη
Ανάπλαση στις Άνω Ασίτες μέσω προγράμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζουν όψη οι Άνω Ασίτες καθώς ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά μία σειρά έργων που στόχο έχουν την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του οικισμού. Το πρόγραμμα ξεκινά να υλοποιεί τώρα ο Δήμος Ηρακλείου μέσα από τα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα "Ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση της τοπικής κοινότητας Άνω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου" είναι το αντικείμενο του έργου που εντάσσεται στο πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013".

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1.230.000 ευρώ στα πλαίσια του οποίου θα γίνει ανάπλαση δημοτικών δρόμων και κοινόχρηστων χώρων. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει ανάπλαση στις πλατείες του οικισμού με πέτρινες πλάκες και φυσικούς κυβόλιθους, θα πλακοστρωθούν οι δρόμοι μέσα στον οικισμό, θα διαμορφωθούν πεζοδρόμια μέσα στο χωριό όπου το πλάτος του δρόμου το επιτρέπει, θα κατασκευαστεί σταμπωτή άσφαλτος, θα γίνουν φυτεύσεις με αυτοματοποιημένο αρδευτικό και παράλληλα θα στηθούν μικρές ξύλινες πέργκολες με αναρριχόμενα φυτά. Η εικόνα θα συμπληρωθεί με ένα δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

«Είναι ένα έργο που θα δώσει χρώμα στον οικισμό, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία και έχει ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Κι έπειτα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για ένα έργο εν μέσω κρίσης χωρίς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σε μία περιοχή ημιορεινή, που το σχεδίασε και το υλοποιεί η σημερινή δημοτική Αρχή για να κάνει την περιοχή πιο όμορφη και πιο λειτουργική», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News