Ειδήσεις

Πυρά Αυγενάκη προς την κυβέρνηση για αγροτικές επιδοτήσεις

Επίθεση για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων εξαπέλυσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι οι επιδοτήσεις δεν αποτελούν εισόδημα και δε φορολογούνται, ενώ, όπως λέει, δε φορολογήθηκαν ούτε επί Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση, κάτι που καλούνται να πληρώσουν και οι αγρότες, στη δυσκολότερη ίσως περίοδο για τον πρωτογενή τομέα, όπως αναφέρει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής:

«Μόλις πριν λίγες μέρες η αν. υπουργός κ. Νάντια Βαλαβάνη δεσμευόταν ότι δε θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Λίγες μέρες αργότερα διαψεύδει τον εαυτό της, αναγγέλλοντας ότι θα φορολογήσει επιδοτήσεις αγροτών άνω των 12.000 ευρώ.

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν αποτελούν εισόδημα και δε φορολογούνται, όπως εξάλλου δε φορολογήθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας.

Παρ' όλ' αυτά η κυβέρνηση επιλέγει μια δυσβάσταχτη, άδικη και παράλογη επιβάρυνση για τους αγρότες.

Η κυβέρνηση δυστυχώς δε διαπραγματεύεται σοβαρά, κάνει "σημειωτόν", και τους πειραματισμούς της καλούνται να τους πληρώσουν οι αγρότες, στην δυσκολότερη ίσως περίοδο για την πρωτογενή παραγωγή».

Σχόλια