default-image

Σε ημερίδα για την καριέρα στο ΤΕΙ ο Δάφνις Κόκκινος

Κρήτη
Σε ημερίδα για την καριέρα στο ΤΕΙ ο Δάφνις Κόκκινος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν τι είναι αυτό που πραγματικά τους αρέσει, να πιστέψουν στην εσωτερική τους δύναμη και να μη φοβηθούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους». Με αυτό το μήνυμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου η 3η Ημερίδα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης υπό τον τίτλο "Επαφή με την πραγματικότητα… Η κρίση φέρνει και ευκαιρίες", με καλεσμένο το διεθνούς φήμης χορευτή-χορογράφο Δάφνι Κόκκινο, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Χρυσού Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη.

Μπροστά σε ένα ακροατήριο 750 φοιτητών, στο αμφιθέατρο Κ28 της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ, όπου η τέχνη του χορού συνάντησε τα αυριανά στελέχη επιχειρήσεων διδάσκοντάς τους τα βήματα για την εργασιακή τους πορεία, με ένα πέταγμά του στη σκηνή εμφανίστηκε ως έκπληξη ο διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος Δάφνις Κόκκινος, μοιράζοντας χαμόγελα στα έκπληκτα πρόσωπα όλων.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να επιστρέψει η σπίθα στα μάτια των φοιτητών, καθώς και η καθιέρωση τέτοιων συναντήσεων ως θεσμού σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αλλά και με θέματα ευρύτερης Παιδείας, όπως τις τέχνες και τον αθλητισμό. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ανώτατα στελέχη από επώνυμες εταιρείες, όπως Ernst & Young Ελλάδας, Kariera.gr, Coco-Mat και Συστήματα Sunlight του Ομίλου Π. Γερμανού. Ενεργό ρόλο στη διοργάνωση της ημερίδας έπαιξε η νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι.

Κατά την έναρξη εμφανίστηκε στη σκηνή του αμφιθεάτρου ως επίτιμος ομιλητής ο διεθνούς φήμης χορευτής και υπεύθυνος προβών του Χοροθεάτρου του Wuppertal της Pina Bausch Δάφνις Κόκκινος, ο οποίος ταξίδεψε από τη Γερμανία ειδικά για να παρευρεθεί στην ημερίδα "Επαφή με την πραγματικότητα… Η κρίση φέρνει και ευκαιρίες", μεταδίδοντας στους φοιτητές με τρόπο άμεσο τη ζωντάνια και το πάθος του. Με το χορό του αλλά και με το λόγο μετέφερε το μήνυμα «πως, αν αγαπάς κάτι πραγματικά, δεν πρέπει να φοβάσαι να κυνηγήσεις τα όνειρά σου».

Ο κ. Β. Καμινάρης, επικεφαλής του Τμήματος Υπηρεσιών Διασφάλισης στην Ελλάδα και διευθύνων εταίρος του Τμήματος Υπηρεσιών Διασφάλισης της Ernst & Young στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τόνισε ότι «η επιτυχία έρχεται μόνο όταν βάζουμε μέρα με τη μέρα στόχο να γίνουμε καλύτεροι».

Ο κ. Α.Φουρλής, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρίας Κariera.gr, έδωσε στους φοιτητές νέες ιδέες και προοπτικές για τη χρήση του διαδικτύου στην επαγγελματική τους αποκατάσταση ως μισθωτών ή επιχειρηματιών. Επισήμανε πως είναι σημαντικό να επιλέγει κανείς αυτό που τον αντιπροσωπεύει και πως μέσα από την εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο ένας υποψήφιος μπορεί να πετύχει διαφοροποίηση στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιλογής του.

Στη συνέχεια το κατάμεστο αμφιθέατρο ταξίδεψε στο Άμστερνταμ μέσω Skype να συναντήσει τον Παύλο Ευμορφίδη, ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Coco-Mat, ο οποίος εντυπωσίασε με τον αυθορμητισμό του. Το μήνυμα που πέρασε ήταν ότι «η ευτυχία έρχεται μόνο όταν έχεις πάθος και αγάπη για αυτό που κάνεις».

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Χρήστος Γεωργίου, Industrial Unit Manager, της εταιρείας Συστήματα Sunlight ABEE, που αναπτύσσουν, παράγουν και εξάγουν μπαταρίες για βιομηχανικές, προηγμένες και καταναλωτικές εφαρμογές. Παρουσιάζοντας την εταιρεία του είπε χαρακτηριστικά ότι «για εμάς μετράει περισσότερο η προσωπικότητα των ανθρώπων παρά τα τυπικά προσόντα» και ότι «είναι σημαντικό να αναπτύσσουμε τον εαυτό μας όχι μόνο από άποψη εκπαίδευσης αλλά και από άποψη ηθικής». Συμβούλεψε τους φοιτητές να προσπαθήσουν να κάνουν «σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή» και όχι σωστά πράγματα κάθε στιγμή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News