Ειδήσεις

"Ο λαός εμπιστεύεται μόνο τον Τσίπρα, όχι την κυβέρνησή του"

«Είναι προφανές πως αν υπάρξει οριστική συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας, η πολιτική επικυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα θα έχει επισφραγιστεί», δήλωσε μιλώντας στον 9,84 ο πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης, με αφορμή το νέο του βιβλίου "Η μεγάλη τιμωρία".

«Σε αυτό τον βοηθάει η αδύναμη μέχρι εξαφάνισης αντιπολίτευση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που όσο οι σημερινές τους ηγεσίες παραμένουν προσκολλημένες στις καρέκλες τους, πέραν της αποστροφής στους πολίτες, οδηγούν σε μακρόχρονο μαρασμό τους χώρους τους», πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας αν θέλει να κυριαρχήσει για χρόνια στο πολιτικό σκηνικό μετά τη συμφωνία είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε ανασύνθεση της κυβέρνησής του και του πολιτικού σκηνικού διεμβολίζοντας πλήρως το μεσαίο χώρο».

Αν μάλιστα, όπως είπε, αμφισβητηθεί από την «αριστερή τάση» του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη συμφωνία, τότε «ακόμη και με εκλογές θα συντρίψει χωρίς ουσιαστικούς αντιπάλους και επιπλέον θα ξεκαθαρίσει και τη φυσιογνωμία του κόμματός του».

«Ο κόσμος θεωρεί ότι ο Τσίπρας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει διαφορετικά από τους προηγούμενους, δε θέλει ρήξη με την Ε.Ε.  και θα απομονώσει όσους αυτό επιδιώκουν».

Για το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Λούλης είπε πως πλέον είναι μη αναστρέψιμη η διάλυσή του, ενώ για τη Ν.Δ. σημείωσε πως, αν και θα της πάρει χρόνια, μπορεί να αναταχθεί αν αποκτήσει νέα ηγεσία, με νέο όμως αφήγημα για την κοινωνία.

Σχόλια