Ειδήσεις

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Δημήτρης Μάρδας

Επιβεβαιώνει την αλλαγή κλίματος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, επικαλούμενος τα τεχνικά στοιχεία που αυτή την ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος προς το παρόν για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Μάρδας δηλώνει ότι τα προνοιακά επιδόματα θα πληρωθούν, όπως επίσης μισθοί και συντάξεις και τον επόμενο μήνα, ενώ απαντώντας στο ερώτημα περί της δυνατότητάς μας για την καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ δεν άνοιξε τα χαρτιά του και αρκέστηκε να πει ότι είναι θέμα για το οποίο υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις αν προκύψει.

Ανέφερε ότι δεν έχουν πειραχτεί τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, άρα κανείς δε δικαιούται να λέει πως δεν πληρώνει μισθούς στους εργαζόμενους, ενώ ήταν σαφής και στο θέμα πληρωμής των προγραμμάτων Voucher, λέγοντας πως τα χρήματα που υπάρχουν τα διαχειρίζονται τα αρμόδια υπουργεία.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στον τομέα των καυσίμων και άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται για την πολιτική του και τη στάση του μετά τα δημοσιεύματα πως έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ.

Σχόλια