Ειδήσεις

Σε εκκρεμότητα το 1o Pride Κρήτης

Υπό εξέταση δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Αριστέα Πλεύρη ότι βρίσκεται το 1o Lgbtqi+Pride Kρήτης - Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την απελευθέρωση φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας. Την ίδια ώρα, διχασμένη φαίνεται να είναι και η κοινωνία της πόλης όσον αφορά στη διεξαγωγή του.

Και αυτό την ώρα που οι διοργανωτές του φεστιβάλ, που πρόσφατα συναντήθηκαν με την κ. Πλεύρη, προετοιμάζονται για τη διοργάνωση, που, όπως είχε ανακοινωθεί, αν δοθεί το τελικό "ΟΚ", αναμένεται να γίνει στις 26 και 27 Ιουνίου στο πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο.

«Έχω συναντηθεί με τους εκπροσώπους και βρισκόμαστε σε συζήτηση και διαπραγμάτευση. Περιμένουμε να δούμε και να μελετήσουμε το πρόγραμμα», είπε σε σχετική της δήλωση η κ. Πλεύρη.

Πάντως, από την πλευρά τους, οι διοργανωτές προ ημερών δήλωναν πως έλαβαν την έγκριση για την πραγματοποίησή του, με την είδηση να διαδίδεται σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει διάψευση από πλευράς Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος όμως τώρα φαίνεται να αναδιπλώνεται στο επίμαχο θέμα.

Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα τότε οι διοργανωτές τόνιζαν πως «η δημοτική Αρχή δέχτηκε να μας παραχωρήσει το πάρκο Γεωργιάδη, στο οποίο θα διεξαχθεί το 1ο Pride Κρήτης, που θα αποτελέσει Φεστιβάλ Ορατότητας για την Απελευθέρωση φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας».

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια