Ειδήσεις

Έτσι ήταν ο νεαρός Χριστός;

Θα μπορούσε αυτό να είναι το πρόσωπο του Χριστού σε νεαρή ηλικία; Αν η Σινδόνη του Τορίνο, το μυστηριώδες λινό ύφασμα που θεωρείται ως εκείνο που τύλιξε το σώμα του νεκρού Χριστού, είναι αυθεντική, τότε η απάντηση είναι καταφατική.

Ο Ιησούς στα νεανικά του χρόνια θα πρέπει να έμοιαζε κάπως έτσι, πάντα στην περίπτωση που πάνω στο ύφασμα της αινιγματικής Σινδόνης έχει αποτυπωθεί η μορφή του μετά την Αποκαθήλωση και την ταφή Του. Η ψηφιακή αυτή αναπαράσταση είναι προϊόν έρευνας από Ιταλούς ιατροδικαστές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν από την ανάστροφη ειδικές τεχνικές που έχουν σαν στόχο να δείχνουν τη μορφή που θα έχουν σήμερα άνθρωποι που εξαφανίστηκαν σε νεανική ηλικία. Αντί δηλαδή να γεράσουν ένα πρόσωπο με τη χρήση ειδικών λογισμικών, στην περίπτωση της Σινδόνης έκαναν το αντίθετο, αναστρέφοντας τη διαδικασία από το γηραιότερο προς το νεότερο.

Οι Ιταλοί αστυνομικοί χρησιμοποιούν τις μεθόδους αυτές σε ευρεία βάση για τον εντοπισμό μαφιόζων που έχουν εξαφανιστεί για χρόνια από προσώπου γης. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στο συγκεκριμένο χρόνο έγινε για να συμπέσει με την έκθεση της Σινδόνης στους πιστούς, η οποία θα διαρκέσει ως τα τέλη Ιουνίου και την οποία πρόκειται να προσκυνήσει και ο Πάπας Φραγκίσκος στο Ναό του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στο Τορίνο, όπου φυλάσσεται εδώ και αιώνες, μεταξύ 20 και 21 Ιουνίου.

Η Σινδόνη εκτίθεται 12 ώρες κάθε μέρα στους πιστούς, οι οποίοι συρρέουν κατά εκατοντάδες στο Τορίνο. Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση του κειμηλίου το 2010 έφτασαν στην πόλη περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Του Σταύρου Μουντουφάρη

Σχόλια