default-image

Άδεια τα σχολεία ενόψει πανελλαδικών

Ελλάδα
Άδεια τα σχολεία ενόψει πανελλαδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρολόι μετράει αντίστροφα πλέον και οι μαθητές της Γ' Λυκείου που στις 18 του μήνα ρίχνονται στη μάχη για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ γίνονται ολοένα και πιο δυσεύρετοι μέσα στα σχολεία.

Σε τμήμα του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου… με 21 και 22 μαθητές, την Τετάρτη μόλις δύο ήταν εκείνοι που άκουσαν το σχολικό κουδούνι και μπήκαν στην αίθουσα διδασκαλίας, σε ένα ιδιότυπο μάθημα μέσα στο σχολείο τους, καθώς όλοι οι υπόλοιποι ήταν απόντες.

Αφήνουν τις απουσίες που έχουν το δικαίωμα να κάνουν και επιπλέον τον αριθμό που μπορούν να δικαιολογήσουν γι' αυτές τις μέρες, εξηγούν μαθητές και καθηγητές, που διευκρινίζουν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο, ταυτισμένο με την αγωνία των ημερών, την κάλυψη κενών και την επιτάχυνση της προετοιμασίας.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις πάντως, που φέτος που ξεκινούν στις 18 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 4 Ιουνίου, από την Κρήτη λαμβάνουν μέρος 6.294  υποψήφιοι.

Οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων στο Ηράκλειο είναι 2.515, στα Χανιά 1.205, στο Ρέθυμνο 622 και στο Λασίθι 495.

Η διαδικασία των δοκιμαστικών εκπομπών ξεκίνησε εδώ και μέρες, και όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις.

Τα εξεταστικά κέντρα για ΕΠΑ.Λ. και Γενικά Λύκεια στο Ηράκλειο θα είναι 33, στα Χανιά 17, στο Ρέθυμνο 10 και στο Λασίθι επίσης 10.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News