Ειδήσεις

Απάντηση για τις επιχορηγήσεις του Δ. Βιάννου

Απάντηση απέστειλε προς τους βουλευτές Ηρακλείου, ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης σχετικά με την επιχορήγηση του Δήμου για τις υποδομές που έχουν καταστραφεί λόγω θεομηνιών του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015.

Ολόκληρη η επιστολή

Θέμα: "Επιχορήγηση Δήμου Βιάννου λόγω θεομηνιών του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015"  

Κύριοι βουλευτές,

Σε απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με επιχορήγηση του Δήμου Βιάννου για τις καταστροφές από τις θεομηνίες που προκληθήκαν στον Δήμο μας τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015 δηλώνουμε τα εξής:

Καμία επιχορήγηση δεν έλαβε ο Δήμος Βιάννου για τον λόγο αυτό παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουν προκληθεί στις υποδομές από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και από κανένα άλλο υπουργείο ή φορέα μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες που καταβάλουμε ως Δημοτική Αρχή.

Η αναφορά για την επιχορήγηση των 150.000,00 που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών αφορά την  έκτακτη επιχορήγηση που εγκρίθηκε για την αποκατάσταση τμήματος υποδομών από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2012 επί υπουργίας κ. Στυλιανίδη και η οποία είναι στο τελικό στάδιο της εκταμίευσης του υπολειπόμενου ποσού.

Η επιχορήγηση των 172.232,5 αφορά τη Σ.Α.Τ.Α. του έτους 2014 η οποία αφορά τακτικές καθημερινές παρεμβάσεις έργων μικρής κλίμακας της οποία η μείωση υπερβαίνει το 70% της ΣΑΤΑ που ελάμβανε ο Δήμος Βιάννου το έτος 2010, και σε καμία περίπτωση δε χαρακτηρίζεται ως επιχορήγηση για αποκατάσταση θεομηνιών που αντιμετωπίζεται ως έκτακτο γεγονός.

Η ένταξη του έργου αγροτική οδοποιία Λατομιών αφορά την έγκριση της υποβληθείσας μελέτης για επιχορήγηση από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόταση που υποβληθεί τον Δεκέμβριο του 2014.

Καμία λοιπόν έκτακτη ενίσχυση δεν έλαβε ο Δήμος Βιάννου για τις καταστροφές που λόγω θεομηνιών έχουν υποστεί οι υποδομές μας και πασχίζουμε με ελάχιστα μέσα να αποκαταστήσουμε. Ο Δήμος Βιάννου συνεχίζει να διεκδικεί την αποκατάσταση τους και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί θετικά στα δίκαια αιτήματά μας».

Σχόλια