default-image

Δ. Στρατούλης: "Δεν υποχωρούμε για μισθούς-συντάξεις"

Δ. Στρατούλης: "Δεν υποχωρούμε για μισθούς-συντάξεις"

«Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε θέματα μισθών και συντάξεων όσο κι αν επιμείνουν οι δανειστές», ήταν η κατηγορηματική διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνία που να καταργεί τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Δε μας ψήφισαν γι' αυτό οι πολίτες», είπε.

Αναφορικά με τις αναφορές των Γερμανών πως στη χώρα μας οι συνταξιούχοι απολαμβάνουν τις υψηλότερες συντάξεις σε επίπεδο της Ευρωζώνης, είπε ότι στην επιστολή προς γνώση και συμμόρφωση, που απέστειλε στο Βερολίνο, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το 44,8% των συνταξιούχων - δηλαδή 1.189.396 από τους 2.654.784 - λαμβάνει κάθε μήνα συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας, το οποίο ορίζεται στα 665 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, καθώς τα χαρτιά παραμένουν ανοιχτά, μόνο που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του ΕΚΗ Στ. Βοργιά στο Ράδιο 9,84 ότι η μαύρη εργασία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι, διαβεβαίωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα θα υπάρξουν εξελίξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News