default-image

Σε Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή ο Λ. Αυγενάκης

Ελλάδα
Σε Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή ο Λ. Αυγενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διήμερη περιοδεία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη, 6 Μαΐου, ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, από την Αλεξανδρούπολη και τον Ν. Έβρου.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το πρωί τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος" και αφού ενημερώθηκε, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον αερολιμενάρχη κ. Στέλιο Ζαντανίδη, εκπρόσωπο της Frontex και εκπροσώπους εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο.

Κατόπιν, ο τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, με το οποίο συζήτησαν τις ανάγκες του νομού σε υποδομές, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα και δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία για τα θέματα υποδομών στον Έβρο και γενικότερα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στη συνέχεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρος Σταυρακόγλου και ο τεχνικός διευθυντής των έργων ενημέρωσαν τον κ. Αυγενάκη για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και πιο συγκεκριμένα για το έργο εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, καθώς και την εκσκαφή του διαύλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με το δίκτυο του ΟΣΕ η οποία ενώ έχει ολοκληρωθεί δε λειτουργεί.

Επιπλέον, επισκέφθηκε το νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα τα Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία για τη Περιφέρεια Θράκης της εταιρείας "Εγνατία Οδός Α.Ε.", όπου στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τον κ. Λ. Αυγενάκη για τα εν εξελίξει έργα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ακόμα ενημερώθηκε από τη διευθύντρια κ. Ξανθοπούλου και το επιτελείο της για όλα τα έργα της Εγνατίας.

Εν συνεχεία ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε τον ανισόπεδο κόμβο Εγνατίας Οδού-ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ενημερώθηκε για τις εργασίες που απομένουν μέχρι την αποπεράτωσή του.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, ο τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. τόνισε ότι: «Οι μεταφορικές υποδομές της Αλεξανδρούπολης συνδυάζουν κάτι μοναδικό και σπάνιο, που σε ελάχιστε πόλεις στον κόσμο μπορεί να βρει κανείς. Μέσα σε μια ακτίνα 500 μέτρων βρίσκεται το λιμάνι, ο σιδηρόδρομος, το αεροδρόμιο και η ΠΑΘΕ. Ως εκ τούτου η Αλεξανδρούπολη, με τον εξαιρετικό συνδυασμό μεταφορικών επιλογών και την εύκολη προσβασιμότητα σε αυτές, παράλληλα με τη γεωγραφική της θέση, έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα δήλωσε: «Η κυβέρνηση τις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης, στον τομέα των

υποδομών, έχει πολύ χαμηλές επιδόσεις. Την ίδια στιγμή κατηγορεί την προηγούμενη Κυβέρνηση, όταν οι πρώτες εκατό ημέρες της, χαρακτηρίζονται από αδράνεια, παλινωδίες, καθυστερήσεις, εκδικητικές καταργήσεις, ανακλήσεις έργων και μια γενικότερη ολοκληρωτική ισοπέδωση. Οδικοί άξονες, παραχωρήσεις, επενδύσεις, αποθεματικά και τόσα άλλα θετικά που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, γίνονται "βορά" στην εκδικητική μανία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν κάθε πρόοδο που είχε συντελεστεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και από εδώ, τη Βόρεια Ελλάδα, καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει επιτέλους "μπρος".»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News