default-image

Δήμος-ΤΕΕ/ΤΑΚ αναδεικνύουν τα παλιά κτίσματα

Κρήτη
Δήμος-ΤΕΕ/ΤΑΚ αναδεικνύουν τα παλιά κτίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη σήμερα στη Λότζια η Προγραμματική Σύμβαση για την "Αναβάθμιση αξιόλογου οικιστικού και μνημειακού αποθέματος του Δήμου Ηρακλείου" ανάμεσα στο Δήμο Ηρακλείου και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Την Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Ιωάννης Χαρωνίτης παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη.

Ουσιαστικά η συνεργασία αυτή στόχο έχει τη διασφάλιση αποτροπής κινδύνου στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης από το υφιστάμενο κτιριακό απόθεμα μέσα από τον εντοπισμό και την καταγραφή των επικίνδυνων οικοδομών και παράλληλα την ανάδειξη του αξιόλογου οικιστικού και μνημειακού αποθέματος εντός των τειχών της πόλης.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν με σύγχρονα μέσα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ενώ παράλληλα θα γίνει και ημερίδα προβολής του έργου τόσο για τους δημότες όσο και για τους μηχανικούς της Ανατολικής Κρήτης. Οι εργασίες θα γίνουν από μηχανικούς του ΤΕΕ/ΤΑΚ που με αμεσότητα και πλήρη επάρκεια, διοικητικά, τεχνικά και επιστημονικά μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο αυτό.

Η συνεργασία θα είναι στενή με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου και όλο το υλικό θα είναι σε ψηφιακή μορφή, ενώ η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής και λήγει σε οκτώ μήνες με την ολοκλήρωση της καταγραφής και παράδοσης του υλικού στο Δήμο Ηρακλείου. Την όλη διαδικασία επιβλέπει και συντονίζει "Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης".

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Ηρακλείου για την άριστη συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ αλλά και τις στοχευμένες δράσεις που μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News