Ειδήσεις

Στις 11 Μαΐου το 1ο OpenTourism στα Μάλια

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κατάστημα Μαλίων το 1ο OpenTourism Δήμου Χερσονήσου.

Ο θεσμός, πλέον, του OpenTourism περιλαμβάνει ανοιχτές συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων που αγαπάνε και εργάζονται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και με στόχο την εκπαίδευση των επαγγελματιών-επιχειρηματιών, ο Δήμος Χερσονήσου συνδιοργανώνει με το OpenTourism την πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων για τον τουρισμό.

Με περισσότερες από 80.000 κλίνες κύριων τουριστικών καταλυμάτων το 2008 - τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 30% των κλινών της Κρήτης, 73% του νομού Ηρακλείου και περίπου 6,5% της Ελλάδας - είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η σημασία του τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου, τόσο ως οικονομική δραστηριότητα όσο και ως φορέας κοινωνικών και περιβαλλοντικών αλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι για πρώτη φορά πραγματοποιείται παρόμοια εκδήλωση στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό τη Σητεία, στη συνέχεια τον Άγιο Νικόλαο και το Δήμο Χερσονήσου.

Στα Μάλια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εμπλουτισμένο πρόγραμμα συναντήσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της διεθνούς εταιρείας Expedia, η οποία κατέχει και λειτουργεί περισσότερα από εξήντα online ταξιδιωτικά sites κρατήσεων παγκοσμίως, όπως και τα site hotels.com σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, και όλη τη Δυτ. Ευρώπη, καθώς και σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Κορέα, κ.α. στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Το πρόγραμμα του 1ου OpenTourism Δήμου Χερσονήσου (Μάλια 11 Μαΐου) έχει ως εξής:

17:30-18:10: Προσέλευση.

18:15: Έναρξη ημερίδας, χαιρετισμοί.

18:15-18:30: "Συνεργασία στην πράξη για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ενός προορισμού", Σταύρος Κεφάλας, συνιδρυτής Corinthian Cluster, Opentourism Κορινθίας & Experience Corinthia.

18:30-18:50: "The Online Travel Escape", Χριστίνα Αργυρού, Expedia Lodging Partner Services, Manager, Area Management Greece | Αττική, Κεντρική Ελλάδα, Κρήτη, Θεσσαλία.

18:50-19:05: "Online Eικόνα & Προορισμοί", Θέμης Παπαδημόπουλος, MBA Τουρισμού, συνιδρυτής Opentourism.

19:05-19:45: "Στρατηγική και Ελληνικός Τουρισμός: Το 4ο S που μας χρειάζεται (στο μοντέλο του Sea-Sun-Sex)", δρ Γεωργία Ζούνη, διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

19:45-20:10: Ερωτήσεις-ανοικτή συζήτηση.

20:10-20:30: Συμπεράσματα - κλείσιμο ημερίδας.

Η εκδήλωση γίνεται με την οργάνωση και την επιμέλεια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Απασχόλησης Δήμου Χερσονήσου - Municipality of Hersonissos και της εταιρείας EyeWide - Hotel Internet Marketing & more.

Σχόλια