default-image

Η καθημερινότητα επί τάπητος στον Προφήτη Ηλία

Κρήτη
Η καθημερινότητα επί τάπητος στον Προφήτη Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Προφήτη Ηλία ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος κύκλος συναντήσεων και διαβούλευσης της πρώτης φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της πενταετίας, με αιρετούς, συλλόγους και δημότες των περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Προγραμματισμού-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαφάνειας-Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιάννης Ρασούλης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. ΟΤΑ κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης και το στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης κ. Γιάννης Σταυρακάκης, ο οποίος παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, το γενικότερο χρηματοδοτικό πλαίσιο και τα σημαντικότερα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέδειξαν και έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας, όπως την επέκταση και συντήρηση των αρδευτικών δικτύων, τη βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων και τη μεγαλύτερη δυνατή χρήση των δημοτικών οχημάτων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν ουσιαστικές και στοχευμένες παρεμβάσεις που θα διασυνδέουν και θα αναδεικνύουν το φυσικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής.

Ο κ. Ινιωτάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και στην προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής που είναι η αποκατάστασης της εταιρικής και ισόρροπης σχέσης πόλης-υπαίθρου, στην άρση των χωρικών ανισοτήτων και της ανισοβαρούς ανάπτυξης των αστικών κέντρων σε σχέση με την ενδοχώρα. Τέλος, αναφέρθηκε στην τάση για πέρασμα από την αστυφιλία στην αγροφιλία, που ουσιαστικά διεκδικεί μια άλλη μορφή οργάνωσης της ενδοχώρας και της χρήσης-ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος. Δεσμεύτηκε τέλος για μια άλλη φιλοσοφία στη διαδικασία κατάρτισης του οικονομικού προγραμματισμού του Δήμου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχικότητα στην επιλογή των δράσεων των τοπικών κοινοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News