Ειδήσεις

Η διάσωση του εργάτη που λιποθύμησε σε δεξαμενή (videos)

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας άνδρας περίπου 35 ετών που εγκλωβίστηκε σε δεξαμενή χάνοντας τις αισθήσεις του.

Η προσπάθεια για τη διάσωσή του κράτησε περισσότερα από 45 λεπτά και βγήκε ζωντανός χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μάλιστα ο γιατρός, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κατάλληλο εξοπλισμό, μπήκε στη δεξαμενή και παρέμεινε δίπλα στον αναίσθητο εργάτη παρέχοντάς του οξυγόνο μέχρι να φτάσουν με ειδικό εξοπλισμό οι άνδρες της ΕΜΑΚ. Ο χρόνος μάλιστα που παρέμεινε μέσα στη δεξαμενή ήταν τέτοιος που αντιμετώπισε και ο ίδιος σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκε η παροχή οξυγόνου για να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Τις προσπάθειες ΕΚΑΒ, αστυνομικών και πυροσβεστών χαρακτήρισε ηρωικές ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ, καθώς οι συνθήκες ήταν άκρως επικίνδυνες.

              

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, που έστησε επιχείρηση για τη διάσωση του νεαρού άνδρα, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του ενώ πραγματοποιούσε εργασίες.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας είχε μπει μέσα σε μια μεταλλική δεξαμενή στην περιοχή της Φορτέτσας, για να εκτελέσει εργασίες κοπής.

Ωστόσο η δεξαμενή μάλλον δεν είχε καθαριστεί καλά από το περιεχόμενό της και εξαιτίας των αναθυμιάσεων ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που έφτασαν επιτόπου προσπάθησαν να συνεφέρουν τον άτυχο άνδρα και να τον απομακρύνουν από τη δεξαμενή. Με φιάλες οξυγόνου προσπάθησαν να επαναφέρουν τις αισθήσεις του.

Μάλιστα, και ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στη δεξαμενή για να βοηθήσει βγήκε με αναπνευστική δυσχέρεια αλλά του παρείχαν οξυγόνο και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του, αλλά και ο γιατρός του ΕΚAB αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα από τις αναθυμιάσεις.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια