default-image

Στ. Βοργιάς: "Στη θεωρία η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας"

Κρήτη
Στ. Βοργιάς: "Στη θεωρία η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ενίσχυση με κάθε τρόπο των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να καταπολεμηθεί πλήρως το φαινόμενο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, κατά την επίσκεψή του στην Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, θα ενισχύσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες με ανθρώπινο δυναμικό και θα παράσχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ώστε να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα το έργο των ελεγκτών.

Τέλος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας.

«Άψογοι στη θεωρία αλλά αδύνατοι στην πράξη και ανακόλουθοι προς το παρόν έναντι των προεκλογικών δεσμεύσεών τους», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς μιλώντας στο Ράδιο 9,84, καθώς για την Κρήτη, όπως είπε, η ΕΥΠΕΑ αποτελεί παρελθόν. «Η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης δεν έχει επανασυσταθεί και ούτε ξέρουμε αν αυτό θα γίνει», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα ποσοστά της ανεργίας παραμένουν στο 29 με 30% σε τοπικό επίπεδο, όπως ισχυρίζεται, σε αντίθεση με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που έδωσε ποσοστό 26,5% για το Φεβρουάριο που πέρασε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News